Klopp gikk i dybden om Liverpools overgangsstrategi

Liverpool-manageren sier det ikke er noen hemmeligheter i klubbens strategi på overgangsmarkedet.

Nok en gang viser tallene at Liverpool ikke er i nærheten av å bruke de samme summene på overganger som konkurrentene når det kommer til nettoutgifter. På fredagens del 2 av pressekonferansen gikk Jürgen Klopp virkelig i dybden da han snakket om Liverpools overgangsstrategi. Det var så spennende at vi har valgt å gjengi det i sin helhet her. Enjoy!

– Det er ingen hemmelighet bortsett fra å ha smarte folk i de rette posisjonene. Det er jeg sikker på at andre lag også har. Først og fremst liker jeg veldig godt at jeg er trygg på at Luis Diaz blir en suksess, men vi burde ikke bedømme han etter en kamp og hylle rekrutteringen på bakgrunn av det. 

– Mange av de vi har hentet inn har ikke vært kupp. Det er ikke sånn at Alisson ikke var dyr, selv om de fleste i dag vil være enige i at det var riktig pris med tanke på hvor god han har vært. Det samme gjelder med Virgil. Så hentet vi Fabinho, Naby Keita, Mo Salah. Så mange spillere. 

Utrolige gratisoverganger

– Det er ingen hemmelighet, men situasjonen i denne klubben er at overganger må slå til fordi vi ikke kan hente spillere til 40 eller 50 millioner og tenke at det ikke er så viktig om de spiller eller ikke. Det kan alltid skje på grunn av skader eller andre ting, men det burde ikke skje for ofte fordi vi ikke svømmer i penger, som vi sier i Tyskland. Vi er en velstående klubb som ikke sliter, men policyen er klar. Vi bruker det vi tjener inn. Hvis vi tjener mer, kan vi bruke mer. Det betyr ikke at vi ikke kan gjøre noe, men det er viktig for oss å gjøre de rette tingene og at vi tenker oss om to, tre og fire ganger. Og hvis vi tenker oss om en femte gang kan det være spilleren går til en annen klubb, men det kan vi ikke gjøre noe med. 

– Klubben har gjort utrolige gratisoverganger med James Milner og Joel Matip, og vi har hentet store talenter i form av Robbo og andre spillere. Vi har våre egne gutter og spillere som var her før jeg kom. Det er en blanding av alt.

– Overganger handler mye om følelser for omverdenen. Supporterne bryr seg veldig, og vi må bare bruke hjernen og ta bort hjertet. Vi må tenke på hva som gir mening, hva vi trenger i dag, hva vi trenger i morgen. Det er det overganger handler om. Det er ikke lett - selv om det for oss er ganske lett - å ignorere presset utenfra. 

– Rundt overgangsmarkedet tenker folk at hvis du ikke henter spillere, så jobber du ikke. Men vi ser annerledes på det, noe andre lag også gjør. Med Michael Edwards og hans team, og nå Julian Ward med hans team, har vi strålende folk som kommer med virkelig gode forslag. Det samme gjør vi som trenere. Til slutt har vi de fleste gangene funnet riktig løsning for vårt lag. 

– Det handler også om timing. Jeg er hundre prosent sikker på at Diogo Jota ville hatt tilbud fra andre klubber om det var et år senere. Det året vi ønsket ham var det ikke tilfelle, så vidt jeg vet. 

Fabinho det beste eksempelet

– Det samme gjelder for Mo. Hvis Mo hadde spilt en sesong til i Roma på samme måte, ville han trolig ha forbedret seg der også, og andre klubber hadde kommet inn. Så det handler om timing og hva du trenger til enhver tid. Vi var heldige da vi fant Sadio Mané i Southampton første gang vi så etter en kantspiller. Det var ikke vanskelig å finne ham fordi han var der, spilte mot oss og scoret mot oss. 

– Det samme gjelder for alle spillere. Det viktigste er at de kommer til et lag som er på et bra sted. Det hjelper enormt mye. Hvis laget er satt, trenger ikke den nye spilleren å komme inn og endre verden fra første dag. Hvis du må det som ny spiller, med alt det du møter hver dag, blir livet veldig vanskelig. Slik har det aldri vært hos oss. Dette laget har alltid vært bra før en ny spiller har kommet. Noen spillere har funnet seg raskt til rette, andre har brukt mer tid. Vi har ikke lagt press på nye spillere fordi de har hatt tid. 

– Det beste eksempelet er Fabinho. Det var vanskelig for ham å tilpasse seg til måten vi spilte på i starten, fordi vi spiller med én «sekser» i stedet for to, blant annet. Så han måtte tilpasse seg. Vi prøvde å hjelpe, men visste det ikke ville skje over natten. 

– Uansett hvor stor verdi en spiller har, må de komme til et lag som er satt. Da kan man hjelpe dem å ta neste steg, sier Klopp.