– Liverpool toppet min liste over lag å unngå

Inter trakk først Ajax i skandaltetrekningen til UEFA før jul, men endte opp med Liverpool. Det er en helt annen utfordring.

Da trekningen av åttendedelsfinalene i Champions League ble foretatt i Nyon i Sveits før jul trodde Inter-ledelsen og alle andre at italienerne skulle møte Ajax. Men det ble gjort feil i trekningsprosessen, og trekningen måtte tas på nytt. Da kom Liverpool ut av bollen.

– Vi var skuffet, men vi vurderte aldri å protestere, siteres Inters daglige leder Beppe Marotta av The Athletic.

– Vi vet hva som venter oss. Liverpool toppet min liste over lag å unngå, innrømmet Inter-manager Simone Inzaghi.

Inzaghi har tatt Inter videre fra gruppespillet for første gang siden 2012. Noe hans forgjengere, Luciano Spalletti og Antonio Conte, ikke klarte.

Inters fremtidsutsikter så ikke så lovende ut da Conte forlot klubben i sommer, etter at økonomiske problemer førte til salg av Achraf Hakimi og Romelu Lukaku.

Inzaghi har derfor innfridd Inter-supporternes forventninger i Europa, og så langt overgått dem i den hjemlige serien. Debatten i Italia har dreid seg om når sist et Inter-lag var så bra som dette.

– Dette laget har så mange kvaliteter. Vi spiller god fotball, og selvtilliten vokser for hver kamp som går, siteres Inters visepresident Javier Zanetti.

– Inzaghi har gitt oss friheten tilbake, og minnet oss om at fotball er et spill, uttalte midtstopper Alessandro Bastoni til La Repubblica nylig.

Inter spiller 3-5-2, slik de også gjorde under Contes ledelse, men ikke på samme måten, ifølge James Horncastle i The Athletic.

– Jeg ser på Inzaghi som en topp interiørdesigner. Han jobber innen den eksisterende strukturen, og får det til å se vakkert ut. Han gir laget frihet til å uttrykke seg, har sportsdirektør Piero Ausilio uttalt til Sky Italia.

Inzaghi har flyttet den defensive linja høyere i banen, og forsøker å tvinge motstanderen bakover.

Elleve mål på cornere

Inter har gjort elleve mål på cornere denne sesongen. Vi får dermed det beste laget i Serie A på cornere mot det beste laget i Premier League på hjørnespark. 

Det er Christian Eriksen-erstatter Hakan Calhanoglu som har slått flesteparten av disse cornerne. Han har til og med scoret direkte fra en av dem. Innleggene til hans lagkamerat Federico Dimarco er ikke dårlige heller.

FARLIGE PÅ DØDBALLER: Hakan Calhanoglu slår gode hjørnespark for Inter.

FARLIGE PÅ DØDBALLER: Hakan Calhanoglu slår gode hjørnespark for Inter.

Milan Skriniar har gjort fire mål på dødballer denne sesongen, men han er ikke den eneste som Calhanoglu sikter inn hjørnesparkene mot. Han varierer også med å slå de mot Martinez eller Ivan Perisic på første stolpe.

Dermed må motstanderne hele tiden gjette hvor hvert hjørnespark kommer.

Inter har mange høye spillere på laget. Dzeko, Denzel, Dumfries, Stefan de Vrij og Skriniar ruver alle godt i lufta, så det er kanskje ikke så rart at laget har gjort 16 mål på headinger denne sesongen.

Det er imidlertid et skudd for baugen for Inter at playmaker Nicolo Barella er suspendert i begge kampene mot Liverpool, etter at han langet ut mot Real Madrids Eder Militao i den siste gruppespillkampen og ble utvist.