– Vi gir ikke Diaz så mye informasjon, for vi ønsker at han skal være som han er akkurat nå

Jürgen Klopp er ikke overrasket over hvor godt colombianeren har passet inn så langt.

Hvor godt Luis Diaz ser ut til å passe inn i sin nye klubb har overrasket mange – og det er veldig gledelig for oss som holder med Liverpool.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om han hadde gitt Luis Diaz en «hjemmelekse» før han kom til klubben, med informasjon om spillemønstre og slike ting.

– Nei, var det korte svaret fra Klopp på den lukkede delen av tirsdagens pressekonferanse.

Så det har bare kommet av instinkt?, spurte journalisten videre.

– Ja. Men vi har hatt sjansen til å snakke med ham, med meg, Pep (Lijnders) og Vitor (Matos) som snakker portugisisk. Når en spiller sin naturlige måte å spille på er så nært det vi gjør, gir vi bare noen små biter informasjon, forklarer Klopp.

– For oss har det vært om hvordan han skal forsvare seg. Det er veldig viktig, fordi det er annerledes fra hvordan de gjorde det i Porto. Offensivt kommer det veldig naturlig slik det er nå, sier han videre.

Vil ikke gi ham en lærebok

– Han hadde noen problemer i førsteomgangen i kampen, fordi vi var ikke strålende, og det var ikke så mange alternativer da vi spilte. Vi spilte med en helt ny angrepsrekke. Mo har spilt der han spiller hele tiden, men Sadio sentralt er lenge siden sist. Når vi da hadde en ny spiller på venstrekanten blir det vanskelig at spillemønstre skal komme av seg selv.

Klopp har så langt ikke noen planer om å gi Diaz en lærebok, og ønsker at han skal være seg selv.

– Det visste vi før kampen, men vi ønsket ikke å gjøre det verre med å gi ham en «playbook» med forklaringer om at «dersom ballen går der skal du gå dit», og «dersom ballen kommer her skal du gå der», for du må la dem være så sikre på seg selv som mulig.

– Vi ga ham ingen informasjon da han var i Colombia og ventet til han kom hit. Vi så ham som spiller, og det var enkelt å få ham til å passe inn, med alle tingene han gjør. Han er åpenbart en veldig talentfull spiller med en utrolig arbeidsinnsats på toppen av det.

– Så jeg har ikke snakket et ord til ham om gegenpress, han vet det uansett. Du kan se at han er helt med på det, og når du ser laget vårt i en god kamp og ønsker å ta del i det, er det åpenbart. Gjør du ikke det, vil du høre treneren rope høyt hele tiden, og det vil du ikke, så da gjør du det.

Vinner ballen mer enn de andre

Da Diogo Jota ankom Liverpool høsten 2020 ble han omtalt som et «pressende monster» av assistentmanager Pep Lijnders, og det skulle ikke forundre oss om Diaz har fått samme omtale. Tallene viser i hvert fall at kantspilleren har evnene til å få mye ut av sitt presspill. Les en egen sak om det her

FORNØYD: Jürgen Klopp er veldig fornøyd med hvordan Diaz har spilt så langt.

FORNØYD: Jürgen Klopp er veldig fornøyd med hvordan Diaz har spilt så langt.

Selv om han har spilt færre minutter enn både Salah, Jota og Firmino, og bare noen få minutter mer enn Mané, har Diaz faktisk vunnet ballen mer enn alle de andre angrepsspillerne til sammen!

Diaz har vunnet ballen på motstanders tredjedel ni ganger i løpet av de 241 minuttene han har spilt for Liverpool. I samme periode står Salah med fire gjenvinninger på 300 minutter mens Firmino, Jota og Mané har henholdsvis to, én og null på 285, 248 og 218 minutter.

Klopp måtte le da journalisten informerte om at Diaz sine tall.

– Jeg har ikke sett de tallene, men visste at han gjorde det veldig bra. Det kommer naturlig – men det vil være øyeblikk når vi må ha lengre samtaler med flere detaljer, men det ikke nå, for vi ønsker at han er som han er.

– Vi vil ikke gjøre ham om til det vi tror han kan være en gang i fremtiden. Det kommer en tid for det. Jeg er veldig glad for det han har levert så langt, og vi tar det derfra.

Liverpool - Leeds spilles kl 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.