Viktig Chelsea-spiller kan rekke ligacupfinalen

Reece James har vært ute av spill siden desember med en hamstringskade.

Daily Mail melder at Reece James nærmer seg et comeback på fotballbanen etter å ha gått glipp av Chelseas tolv siste kamper på grunn av en hamstringskade. Høyrebacken ble skadet i desember, men nå kan han rekke ligacupfinalen mot Liverpool.

Midtstopper Andreas Christiensen vikarierte som høyreback for Chelsea mot Crystal Palace i helgen.

Chelsea stilte også uten kaptein Cesar Azpilicueta og langtidsskadede Ben Chilwell mot Palace.

Chelsea skal spille mot Lille i Champions League på tirsdag. Den kampen kommer antagelig for tidlig for Reece James, men han kan gjøre sitt comeback mot Liverpool på Wembley.

Har vunnet bare to av sine fem siste kamper

Chelsea-manager Thomas Tuchel innrømmer at hans lag har savnet James. De har vunnet bare to av sine fem siste kamper uten ham.

– Vi fikk et lite tilbakeslag fordi han har influensa akkurat nå, men han var veldig nær å komme tilbake i full trening før det, så det var et tilbakeslag, sa Tuchel under sin pressekonferanse fredag, før 1-0-seieren over Palace.

– Selvsagt har Reece vært alt for lenge ute. Vi har savnet ham mye. Jeg hadde følelsen helt fra starten av at her ville det være snakk om en langvarig skade, og dessverre hadde jeg rett.

– Det er alltid en risiko for at fysisk sterke spillere som Reece kan få alvorlige muskelskader. Du må ta høyde for at comebacket kan bli forsinket, slik det er blitt nå. 

– Han har drevet med individuell trening, og har hatt stor fremgang. Han har gjort nesten alt du kan gjøre individuelt, og vi venter på at han skal begynne å trene med laget igjen. Planen er at han skal slutte seg til gruppen i neste uke.

Chelsea-manageren tror at midtbanespiller Mason Mount også kan spille mot Jürgen Klopps lag i finalen, etter å ha kommet til hektene igjen etter ankelskaden han fikk i finalen i klubb-VM tidligere denne måneden.