– All honnør til Jürgen for det de har fått til å skape

Mikel Arteta er inne i sin beste periode som Arsenal-manager, og han er imponert over det Jürgen Klopp har fått til i Liverpool.

Liverpool har muligheten til å klatre helt opp i ryggen på Manchester City, dersom de slår Arsenal på Emirates onsdag. Det blir ingen enkel oppgave – Mikel Arteta og the Gunners har fått det til å svinge av sakene den siste tiden.

– Vi spiller bedre, vi har en bedre forståelse av hva vi ønsker å få til. Vi har riktig nivå av selvtillit, tro og forståelse av hverandre og alt klikker bedre og går kjappere, fortalte Arteta på dagens pressekonferanse.

– Hver uke er en test i Premier League, og hver utfordring du møter i hver kamp er helt forskjellig. I morgen møter vi et lag som dominerer overalt i kampen, og når det skjer må du være på ditt aller beste.

– All honnør til Jürgen

Forrige ligamøte mellom Liverpool og Arsenal var på Anfield i november. Da ble det total utklassing og 4-0-seier til vertene, etter mål fra Sadio Mané, Diogo Jota, Mohamed Salah og Takumi Minamino.

– Det er fem måneder siden, men vi skal fortsatt spille mot det beste eller nest beste laget i ligaen. Et lag som er i toppform, og vi må spille vårt beste for å slå dem.

Det gikk hett for seg på sidelinjen på Anfield den novemberkvelden, da de to managerne røk i tottene på hverandre. De måtte holdes unna hverandre for å ikke havne i slagsmål, og hele situasjonen satt fyr på Anfield.

MÅTTE HOLDES UNNA: Klopp og Arteta måtte holdes unna hverandre på Anfield-sidelinjen i november.

MÅTTE HOLDES UNNA: Klopp og Arteta måtte holdes unna hverandre på Anfield-sidelinjen i november.

Til tross for dårlig stemning på sidelinjen, er Arteta voldsomt imponert over det tyskeren har fått til i Liverpool.

– All honnør til Jürgen, støtteapparatet og klubben for det de har fått til å skape. De har ikke bare skapt et lag som kan konkurrere og være suksessfulle, de har skapt en kulturell forståelse av hvem Liverpool er i dag. Stadionet og atmosfæren de skaper, støtten, nivået, hvordan de kommuniserer. Det er mange ting, ikke bare enkeltpersoner eller spillerne de har rekruttert og planen de har lagt for å nå dette nivået.

Arsenals beste periode under Arteta

Arteta fikk spørsmål om dette var lagets beste periode siden han tok over i slutten av 2019.

– Med tanke på nivået vi har ligget på i kamper, og gjennom en rekke kamper, så vil jeg si ja.

Arsenal har kun tapt én av sine siste elleve ligakamper. Tapet kom mot Manchester City på første nyttårsdag.

– Grunnen til at vi ikke fikk et resultat mot City var fordi vi ikke dominerte i hvert aspekt av spillet. Med en gang man åpner døren, blir man straffet. I morgen må vi spille minst like bra som da, om ikke bedre, og kontrollere hvert scenario.

Liverpool møter et Arsenal i knallform, som i tillegg er nesten helt skadefri. Arteta kunne fortelle at det bare er Takehiro Tomiyasu som står i fare for å gå glipp av kampen på grunn av en leggskade.

Arsenal - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15 og vises på TV 2 Sport Premium.