Russerne skal ha manipulert bildene: Alt annet enn fornøyd etter at FA-cupkamper ble vist på tv i Russland

Fotballforbundet er misfornøyd med rettighetshaver, og tv-bildene i Russland skal ha blitt manipulert.

Daily Mail skriver at det engelske fotballforbundet (FA) er alt annet enn fornøyd etter at det viste seg at samtlige kvartfinaler i FA-cupen ble vist på russisk tv. Verre er det at de frykter at Englands privatlandskamper denne uken også blir vist i landet som fordømmes av en hel verden som følge av invasjonen av Ukraina.

Rettighetene til å vise cupkampene i Russland ble solgt av IMG, og var dermed utenfor FAs styringsmakt. De skal ha forsøkt å sørge for at russerne mistet rettighetene før kvartfinalene ble spilt, men det gikk altså ikke.

Ifølge Daily Mail er det en blanding av flause og raseri som preger FA som følge av situasjonen, og verre kan det bli om de ikke får stanset visningen av landskampene.

Russerne skal ha manipulert tv-bilder

Det er UEFA som styrer rettighetene når det gjelder landskamper, og mange landslag har sagt ifra om at de ikke ønsker at deres kamper skal bli vist i Russland.

Det gjør de spesielt fordi det har blitt rapportert at russerne skal ha manipulert tv-bildene ved å fjerne bilder av supportere som viser sin støtte til Ukraina blant annet ved hjelp av flagg. De skal også ha klippet ut bilder av protester og meldinger på reklameskilt med budskap om fred.

Russlands landslag har som kjent blitt kastet ut av VM-kvalifiseringen, og i Premier League og English Football League er det vedtatt at deres kamper ikke skal vises i landet.

I FA-cupen er historien en annen, og rettighetsdistributør IMG sier ifølge Daily Mail at de jobber på spreng for å finne en løsning på problemet.