– Anfield på en Champions League-kveld gir spillerne 10 prosent mer motivasjon

Lucas Leiva beskriver Champions League-kveldene på Anfield som vidunderlige.

Selv om han nå spiller for Lazio er Lucas Leiva fortsatt Liverpool-fan.

– Liverpool er en del av mitt liv, sier brasilianeren til The Athletic i forbindelse med Liverpools returkamp mot Inter i 1/8-finalen av Champions League.

Luas forlot Liverpool for fem år siden, men minnene om Anfield er fortsatt sterke.

– Jeg følger fortsatt godt med på Liverpool, og er en veldig heldig supporter, for vi har vunnet mange titler i det siste, sier han, og bruker altså fortsatt «vi» når han omtaler Anfield-klubben.

– Så snart du spiller for klubben blir du en del av familien. Dersom du forlater Liverpool holder du fortsatt med dem, på grunn av måten folk behandlet deg på, både de i klubben og fansen. Det er utrolig, legger han til.

35-åringen forteller til The Athletic at han fortsatt holder kontakten med Jordan Henderson og James Milner. De to gjenværende spillerne fra brasilianerens tid i klubben. 

Det var ikke enkelt for Lucas å forlate Liverpool etter 10 år på Merseyside. 

– Det var en stor forandring for meg. Jeg var 30 år gammel, og hadde kun spilt for en klubb i Europa. 

Hadde Inzaghi som manager i fire år

Lucas spilte fire år i Lazio under dagens Inter-manager, Simone Inzaghi, før italieneren forlot den evige stad til fordel for Milano sist sommer. 

– Han er en veldig god manager, som var veldig viktig for meg. Jeg tror han er den manageren jeg har spilt flest kamper for. De fire årene jeg spilte under ham var trolig de beste i min karriere. Han gav meg mye selvtillit, og vi hadde stor suksess sammen.

På fredag vant Inzaghis Inter 5-0 over Salernitana, og inntok tabelltoppen i Serie A igjen. Lautaro Martinezs gjorde hat-trick, mens Edin Dzeko gjorde de to øvrige målene.

– Simone er en offensiv manager. En veldig offensiv manager. Og som alle italienere er han opptatt av taktikk og hvordan man skal unngå å slippe inn mål. Det er en god mix. 

– Inter har en fantastisk tropp. Liverpool spilte en god kamp i Italia. Til slutt ble intensiteten de er vant med fra Premier League avgjørende. Liverpool vant en veldig viktig kamp. Nå har de en stor fordel foran returen på Anfield. Og Inter vet hvor vanskelig det er å spille under flomlysene på Anfield.

Unike kvelder

Lucas beskriver Champions League-kveldene på Anfield som en unik følelse. 

– Når du snakker om Anfield og Champions League, så gir det Liverpool-spillerne 10 prosent mer motivasjon, fordi det er så vakkert. Vi husker comebacket mot Barcelona, som trolig ville ha vært umulig på et annet stadion, sier Lucas, som selv har gode minner fra Dortmund-kampen i 2016, hvor Liverpool til slutt 4-3 i siste minutt.

– Det var utrolig. På et annet stadion ville trolig den kampen ha vært over.

Liverpool har ikke tapt på Anfield på over ett år, og Atalanta er det siste laget som har vunnet på Anfield i Champions League, i november 2020.

– Liverpool er et sterkere lag enn Inter, og er favoritter, mener Lucas.

Liverpool - Inter spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1.