Bare i premiepenger er kvartfinaleplassen verdt enorme summer

Liverpool drar inn store summer fra Champions League denne sesongen.

Etter å ha vært feilfri i Champions League så langt, med sju av sju seire, kom sesongens første tap i Europa tirsdag kveld.

Inter vant oppgjøret 1-0, men det er Liverpool som går videre til kvartfinalen med 2-1 sammenlagt. Dersom det var én kamp som kunne tapes denne våren, så var det nok den.

De røde drar inn store summer på sin deltakelse i Europas gjeveste klubbturnering. Bare seieren i åttendedelsfinalen, som ga kvartfinaleplass, var verdt nesten 9 millioner pund.

63 millioner pund – så langt

Dave Phillips har på Twitter kommet med en oversikt over Liverpools inntekter fra Champions League så langt. Han setter det opp slik:

Deltakelse i gruppespill: 15,64 millioner euro
Seks seire i gruppespillet: 16,8 millioner euro
Utbetaling for koeffisient: 22,74 millioner euro
Nådd åttendedelsfinale: 9,6 millioner euro
Nådd kvartfinale: 10,6 millioner euro

Da har Liverpool tjent 75,38 millioner euro så langt i Champions League – 63 millioner pund.

Da er ikke TV-inntektene regnet inn. Da Liverpool gikk til kvartfinalen forrige sesong, regnet fotballfinansbloggeren Swiss Ramble med at Liverpool hadde tjent 21,7 millioner pund i TV-inntekter på gruppespillet, åttendedelsfinalen og finalen – men de røde var da inne som regjerende Premier League-mestere, og fikk derfor den største delen av kaka blant de engelske klubbene – og mer enn Chelsea og Manchester City som nådde finalen. 

Dersom de røde når semifinalene, får de ytterligere 12,5 millioner euro i premiepenger. Da Jordan Henderson løftet troféet i 2019 tjente Liverpool 111,38 millioner euro bare i premiepenger.