Bud på Chelsea kan bli akseptert før neste uke er omme

Roman Abramovich har gitt grønt lys for salg av Chelsea.

Telegraph skriver at Roman Abramovich har gitt grønt lys for at Chelsea kan bli solgt, og bud forventes nå å bli vurdert innen utgangen av neste uke.

Chelsea-eier Abramovich har gitt instruksjoner til handelsbanken Raine om å gjennomføre salget, selv om sanksjonene til den britiske regjeringen tar prosessen ut av den russiske oligarkens hender.

Nyheten kommer som en stor lettelse for Chelsea-fansen, som fryktet et dommedagsscenario for klubben sin dersom Abramovich hadde nektet å selge seg ut. 

Både Raine og Chelsea har holdt samtaler med regjeringen om hvordan salget kan finne sted, og kommet til enighet om en prosess der både den foretrukne kjøperen og hvordan inntektene fra salget skal brukes må godkjennes av regjeringen.

Raine satte en deadline kommende tirsdag for den første budrunden, men denne er nå utsatt til slutten av neste uke for å tiltrekke seg flere budgivere. 

Tre amerikanske interessenter

Telegraph melder at tre ulike amerikanske grupper så langt har vist interesse for London-klubben. Todd Boehlys konsortium har lagt inn et bud på mellom 2 og 2,5 milliarder pund, mens Ricketts-familien og Woody Johnson også har lagt frem kjøpeforslag. 

Den britiske forretningsmannen Nick Candy skal også være interessert i å legge inn et bud. Han vil være tilstede på Chelseas kamp mot Newcastle på søndag.

Det faktum at Chelsea var villige til å vente til slutten av neste uke før bud blir vurdert tyder på at London-klubben på kort sikt har nok midler til å operere under saksjonene den er pålagt, selv om flere kredittkort som tilhører klubben er blitt midlertidig sperret.

Dersom Chelsea ikke blir solgt innen kort tid kan det få alvorlige konsekvenser for klubben. I verste fall vil da ikke London-klubben være i stand til å fullføre sesongen.