Da Konaté og Klopp snakket sammen for første gang var det stopperen som stilte det første spørsmålet

Ibrahima Konaté forteller om den første samtalen han hadde med Jürgen Klopp.

I fjor sommer sikret Liverpool seg den franske midtstopperen Ibrahima Konaté fra RB Leipzig for 36 millioner pund.

Med sin enorme fysikk og store smil har han allerede blitt en spiller Liverpool-supportere har blitt glad i. Det hjelper selvsagt også at laget aldri taper når den store midtstopperen er på banen.

Så langt har han spilt i 16 kamper denne sesongen, og deriblant tøffe bortekamper mot Manchester United, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Inter og AC Milan, og han har aldri tapt. Senest kom han inn som innbytter i ligacupen. Med 13 seire og tre uavgjorte i sin nye klubb, har han ikke vært med på å tape en fotballkamp siden han gjorde det med RB Leipzig i november 2020.

Da han hadde sitt første møte med Jürgen Klopp var det en videosamtale. Men det var ikke Klopp som stilte det første spørsmålet.

– Mr Klopp, jeg har ett spørsmål. Dersom jeg var sønnen din, og din sønn var i min posisjon – hva ville du sagt at han skulle gjøre?, forteller «Ibou» i et intervju med Jonathan Northcroft i The Sunday Times

– Klopp svarte «ok, denne klubben er bra, og den andre klubben er bra, men jeg ville helt klart sagt at han skulle gått til Liverpool». Da Klopp sa det så jeg kun på øynene hans, for å se om han mente det. Jeg så på ansiktet hans at han var ærlig, og svarte at dette ville være en god avgjørelse for meg. Og etter det, når du tenker på de andre spillerne i Liverpool – hvilken spiller ville ikke ha kommet her?, sier han videre.

Mål om å bli verdens beste

22-åringen virker å ha begge beina godt plantet på jorda, men ambisiøse mål for karrieren har han, og det han gjør er gjennomtenkt.

– Som fotballspiller er avgjørelsene du tar rundt karrieren din de viktigste. Jeg tok min beste avgjørelse, og er veldig glad. Det var ikke enkelt, og hodet mitt holdt på å eksplodere. I tre eller fire uker tenkte jeg mye på det, for dette blir en avgjørelse du tar for livet, sier Konaté.

HAR IMPONERT: Ibrahima Konaté har allerede spilt seg inn i hjertene til mange Liverpool-supportere.

HAR IMPONERT: Ibrahima Konaté har allerede spilt seg inn i hjertene til mange Liverpool-supportere.


– Jeg tar det kamp for kamp, og ønsker å vokse inn i rollen. Manageren har gitt meg sjansen i de største kampene, og innstillingen min er at selv om vi vinner, så tenker jeg på hvilke feil jeg har gjort og hva jeg kan gjøre bedre neste gang.

Han har mål om å bli en av de beste i verden.

– Jeg er ikke på mitt beste ennå, men kampene jeg har spilt når jeg er i den alderen jeg er, gir en god indikator synes jeg. Målene jeg har satt for meg selv er at det ikke er noen grunn for at jeg ikke skal kunne bli en av de beste spillerne i verden.

Faren har aldri sett ham spille

Foreldrene til Konaté kom fra Mali. Hans far Hamadi og mor Yara hadde ingenting da de kom Frankrike, men ønsket å gi barna sine alt. Moren hans er hushjelp, og selv om «Ibou» har bedt henne om å pensjonere seg nå som han er profesjonell fotballspiller, ønsker hun å fortsette fordi hun liker å jobbe, skriver Northcroft.

Faren Hamadi har aldri vært på stadion for å se sønnen spille, på grunn av sykdom, men ser kampene på TV og snakker med sønnen på telefon hver eneste dag. Rådet hans da han sendte Liverpool-stopperen til Sochaux som 14-åring var at han skulle oppføre seg som en god person, og at det var viktigere enn å være en god spiller.

– Jeg husker på det hver dag, fordi fotball er utrolig, og ok, jeg har blitt litt kjent til å være på min alder og har tjent litt penger. Alt er bra, men for foreldrene mine er ikke det det viktigste. For dem er det viktigere hvilken relasjon du har til alle andre her i verden. Du kan ha alt, men likevel ingenting, er det de har fortalt meg, sier Konaté.

MÅ SNART VELGE: Ibrahima Konaté må snart velge mellom Mali og Frankrike.

MÅ SNART VELGE: Ibrahima Konaté må snart velge mellom Mali og Frankrike.

– Vi har vår religion. Når du er muslim, er dette verdiene du bærer med deg. Foreldrene mine har oppfordret meg til å ha denne innstillingen, og omtanken for andre personer, uansett hvilken bakgrunn andre personer har, og det er viktig for meg.

Konaté har vært landslagskaptein for Frankrikes U21-landslag, men nå ønsker Mali sitt landslag at han skal representere dem. Snart vil han kanskje måtte ta et valg om hvem han vil spille for