Unggutten fra Celtic vil koste 150 000 pund

Liverpool nærmer seg kjøp av Ben Doak fra Celtic.

For fem dager siden kom meldingen om at Liverpool var nær en overgang for Celtics 16 år gamle kantspiller Ben Doak. Det var James Pearce i The Athletic som var først ute med å melde at det nærmet seg enighet.

Celtic har gjort forsøk på å få unggutten til å bli værende i klubben, og manager Ange Postecoglou har gitt ham spilletid i storkamper mot Dundee United og Rangers denne sesongen.

Pearce skrev videre at Jürgen Klopp var en avgjørende faktor for at 2005-modellen valgte Liverpool. 

150 000 pund

Det har vært stille de siste dagene, men lørdag melder Daily Mail at overgangen nærmer seg, og at Doak vil koste Liverpool 150 000 pund i kompensasjon. Det skal tas med at ingenting så langt er bekreftet, verken fra spilleren, Liverpool FC eller Celtic, men alt tyder på at det vil gå i orden.

«Gjennombruddet hans har kommet raskt. Han debuterte bare for B-laget til Celtic i desember, og uken etter var han på benken som ubrukt reserve mot St. Johnstone i en 3-1 seier på McDiarmid Park på Boxing Day», skriver Daily Mail.

«Han debuterte 29. januar, og ble Celtics nest yngste debutant, etter Jack Aichison, da han kom inn fra benken på stillingen 0-0 i en nervøs 1-0-seier hjemme mot Dundee United. Dager senere kom Doak inn på slutten i den overbevisende 3-0-seieren i Old Firm over Rangers på Celtic Park 2. februar».

De siste ukene har han vært tilbake på B-laget.

Blant Celtic-supporterne har det vært mye fortvilelse over at de mister et nytt stort talent til en Premier League-klubb.