Den tidligere Liverpool-spilleren gjør seg bemerket

Det har vært lite snakk om, men i sommer mistet Liverpool en spiller de gjerne ønsket å gi ny kontrakt.

Yasser Larouci kom til Liverpool som 16-åring i 2017. Unggutten som er født i Algerie hadde vært kaptein på Le Havres U18-lag, og kom gratis til de røde som unggutt. Der gikk han inn på U18-laget under ledelse av Steven Gerrard, og var med på å vinne FA Youth Cup i 2019.

Den gang var han en ung kantspiller, men han ble senere omskolert til venstreback, og var med på klubbens preseason-tur i 2019.

Han fikk to kamper for de røde i januar 2020, men så var det slutt. Han hadde bestemt seg for å ikke signere en ny kontakt, og avtalen hans gikk ut 30. juni 2021. Da Liverpool var ute etter en spiller som Jamal Lewis fra Norwich, ble Larouci nevnt som en mann som kunne gå motsatt vei. Det skjedde aldri.

Han ble linket til flere klubber, og det var snakk om en spiller det var mulig å få en del penger for – men det gikk ikke slik. Han lot kontrakten løpe ut. Selv om han ble linket til Newcastle i fjor sommer, endte han til slutt med å signere for Troyes i franske Ligue 1.

Det kontroversielle med det, er at klubben som rykket opp til det øverste nivået i Frankrike før denne sesongen har de samme eierne som Manchester City, og er en del av City Football Group.

Debuterte mandag kveld

Det at han gikk til en utenlandsk klubb da kontrakten gikk ut, gjorde at Liverpool kun fikk betalt utdanningskompensasjon for ham. Det er en beskjeden sum på 250 000 pund, ifølge Liverpool Echo

Han signerte en femårskontrakt med Troyes. Han startet sesongen med en kneskade, og hadde så problemer med en hofteskade, som gjorde at han kun spilte totalt 27 minutter i cup og liga i første halvdel av sesongen.

De siste ukene har han vært skadefri, og da Troyes slo Nantes 1-0 for 16 dager siden, kom 21-åringen med på ukens lag ifølge Get French Football News. Den offensive venstrebacken sto bak innlegget som førte til kampens eneste mål.

Det var likevel en overraskelse at han skulle bli tatt ut på det franske U21-landslaget for første gang – etter sin sjette kamp for laget som er nummer 15 i Ligue 1. Han kom inn som erstatter for Nantes-backen Quentin Merlin, som måtte trekke seg med skade.

U21-debuten kom mandag kveld, da Frankrike tok imot Nord-Irland i en privatlandskamp. Der startet Larouci på venstrebacken, og allerede etter 21 minutter i debuten scoret han kampens første mål, med noe han trolig må innrømme at var ment som et innlegg.

På det franske laget spilte også Real Madrids stjerneskudd Eduardo Camavinga. Ibrahima Konaté var så sent som i fjor kaptein for Frankrike U21, men han fyller 23 år i år. Han er så langt ikke tatt ut på seniorlandslaget.

Frankrike U21 vant kampen 5-0.