– Det har vært akkurat slik jeg drømte om

Luis Diaz er veldig godt fornøyd med starten på Liverpool-karrieren.

I et intervju med Liverpoolfc.com sier Luis Diaz at han er overrasket over hvor fort han har funnet seg til rette i Liverpool. Colombianeren har også fått være med på å vinne et trofé i løpet av den korte tiden han har vært i klubben. Etter bare ni kamper som Liverpool-spiller kan han titulere seg som ligacupvinner.

– Starten kunne ikke ha vært bedre. Det er en slik start alle ønsker seg. Så langt har dette vært akkurat slik jeg drømte om. Jeg visste jeg kom til en veldig konkurransedyktig klubb, som er med på alle fronter. Jeg er veldig godt fornøyd med starten, og jeg håper det fortsetter slik lenge, sier Liverpools nye nummer 23.

– Jeg er litt overrasket over hvor fort jeg har funnet meg til rette. Dette er slik jeg ønsket det skulle bli. Jeg ønsket å etablere meg her så fort som mulig, bli vant til spillestilen og føle meg komfortabel. Både under trening og i kamp har jeg klart å etablere en god forståelse med mine lagkamerater. Det er takket være både dem og trenerstaben, som har hjulpet meg i denne perioden. De har vært til stor hjelp for meg. Jeg er her for å hjelpe laget, og jeg ønsker bare å gjøre mitt beste.

Ligacupvinner

Diaz hadde ikke vært mer enn et par måneder i klubben før han fikk spille i en finale på Wembley.

– Det var en stor finale. Spillerne ga selvsagt alt. Det er viktig å vinne slike finaler, så det var fantastisk å klare det. Også måten det skjedde på, med straffespark-konkurranse, var spesielt. Du kunne se hvor mye det betydde for fansen.

– Vi vet vi har fans som støtter oss i tykt og tynt, og vi kunne høre dem ute på banen gjennom hele kampen og under selve straffespark-konkurransen. Det var fantastisk. 

– Det føltes som dette skjedde bare noen få dager etter at jeg kom til klubben, noe som var fantastisk. Men vi må holde beina godt plantet på jorda. Alt handler om å jobbe hardt, forsøke å vokse som spiller og menneske, og bidra for Liverpool FC.

Luis Diaz

Født13. januar 1997
Barrancas, Colombia
Høyde180 cm
Debut06.02.2022 (Cardiff FA-cupen 3–1)
Innkjøp£37,5M+£12,5M
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2021-225+4 /14+0 /1

Har beundret de nye lagkameratene på avstand

– Jeg er veldig glad for å dele treningsfelt med disse spillerne. Jeg har beundret dem på avstand, men når du kommer på nært hold oppdager du ting du ikke ser på TV. Du verdsetter dem mer når du spiller sammen med dem. Da snakker jeg ikke bare om angriperne, men om kvaliteten vi har over hele banen. Alle er veldig gode fotballspillere, og også gode taktisk. 

Diaz er klar over at det ikke blir enkelt å ta igjen Manchester City i kampen om ligatittelen, men han lover at de røde skal gjøre alt som står i deres makt for å bli kronet til mestere i slutten av mai.

– Vi skal gjøre alt for å vinne, ikke bare hver eneste kamp, men også hvert eneste trofé. Det kan bety at vi må vinne alle de gjenstående kampene. Hver turnering er en ny utfordring. Så lenge vi tar disse utfordringene på strak arm, og er positive og godt forberedt, så vil vi gjøre det bra.