Dommersjefen har sagt unnskyld til Everton etter hands-tabben

Everton krevde en unnskyldning og har nå fått det.

Football Daily melder tirsdag at dommersjef Mike Riley har sagt unnskyld til Everton etter helgens dommertabbe som førte til at Frank Lampards lag ble snytt for et straffespark mot Manchester City like før slutt på stillingen 0-1. Rodris hands ble ikke sett av dommer Paul Tierney, mens videodommer Chris Kavanagh ikke fant grunn til å overprøve avgjørelsen. Etter kampen bekreftet Premier League at avgjørelsen var feil. 

Everton gikk i etterkant ut med en formell klage til Premier League når det gjelder nivået på dømmingen i de siste kampene til klubben, og de krevde en unnskyldning. 

Den har Riley nå kommet med. Football Daily melder at dommersjefen ringte både styreleder Bill Kenwright og manager Lampard for å beklage. 

– Jeg har en tre år gammel datter hjemme som kan fortelle deg at det er straffe, sa en rasende Lampard etter kampen ifølge The Times.

Innrømmet feil

Ifølge journalisten Chris Williams kommenterte Premier League Match Centre (PLMC) situasjonen i etterkant, og innrømmet at de kom frem til feil avgjørelse. 

«VAR mente at bildene var uklare, men etter en videre gjennomgang etter at kampen var over ser det ut som straffespark», skal være uttalelsen fra Premier League.

PLMC er ikke i direkte kontakt med dommerne underveis i kampene, men studerer alle situasjoner. Det er sjelden de innrømmer feil.

Det endte med 1-0-seier til Manchester City, som med det igjen har en luke på seks poeng ned til Liverpool, med én kamp mer spilt. For Evertons del gjør helgens resultat at de kun er ett poeng over nedrykksstreken.