– Er det en spiller på denne planeten som ikke bryr seg om at folk undervurderer ham, så er det Joel Matip

Joel Matip er en svært populær kar blant sine medspillere.

Joel Matip er en kultfigur, ikke bare blant Liverpools supportere, men også innad i spillertroppen. Derfor feiret lagkameratene høylydt da tysk-kameruneren ble kåret til månedens spiller i Premier League for februar. 

– Det var stort da vi fikk høre det. Alle var veldig glade for det. Så vi startet treningen med å feire det, fortalte Jürgen Klopp til pressen fredag.

– Feiringen tok av, og jubelen var like stor som da vi vant ligacupfinalen! Det var veldig kult. Joel er en veldig, veldig populær figur i spillergruppen.

– Det er ikke så ofte han stjeler overskriftene. Jeg har ikke helt sansen for individuelle utmerkelser for fotballspillere, men dersom det er noen som fortjener en slik pris, så er det Joel. Det var veldig kult.

En undervurdert spiller

Klopp mener at midtstopperen blir undervurdert av mange.

– Han blir definitivt undervurdert. Jeg liker ikke å bruke frasen undervurdert om spillere, men han er definitivt det. Men er det en spiller på denne planeten som ikke bryr seg om at folk undervurderer ham, så er det Joel Matip.

– Jeg tror ikke han legger merke til det engang. Han er bare glad for å spille sammen med disse guttene. Han er en veldig smart person, som ikke bryr seg om status. Ikke i det hele tatt. Derfor tror jeg alle var svært glade for at han ble kåret til månedens spiller.