Får ikke spille i favorittformasjonen på landslaget

Virgil van Dijk avslører at han ikke er helt på bølgelengde med Louis van Gaal.

Virgil van Dijk hadde som vanlig kapteinsbindet rundt armen da Nederland lørdag slo Danmark 4-2 i en fartsfylt privatlandskamp i Amsterdam. Mens Christian Eriksen stjal overskriftene under selve kampen med en flott scoring i sin første landskamp siden han falt om på banen i EM i fjor, var det van Dijk som gjorde det etter kampen. 

Liverpool-stopperen fikk nemlig spørsmål om hvordan han egentlig synes det er å spille i Louis van Gaal sin fembackslinje. 

– Liker jeg systemet? Vel, jeg foretrekker fremdeles 4-3-3, men jeg er ikke landslagstrener, og landslagstreneren har veldig sterke meninger om dette, sier 30-åringen etter kampen ifølge Liverpool Echo

van Gaal svarer

Louis van Gaal har ingen planer om å endre formasjon for å gjøre sin kaptein mer komfortabel. 

– Jeg vet hva han foretrekker. Det har han sagt offentlig før. Vi hadde en diskusjon om dette da jeg kom hit. Manageren bestemmer taktikken, er det kontante svaret fra den tidligere Manchester United-manageren. 

Til 70-åringens forsvar har han gode erfaringer med å spille med tre eller fem bak på landslaget. Nederlenderne har vunnet seks av åtte kamper siden veteranen tok over i fjor, og vi husker også at de kom helt til semifinalen i VM i 2014 med van Gaal ved roret. Da var ikke van Dijk i troppen. 

30-åringen spiller vanligvis til venstre i Liverpools stopperduo, men for Nederland var han i midten mellom Matthijs de Ligt og Nathan Aké. Han sier videre at laget har litt å jobbe med. 

– Vi har trent hardt og snakket mye taktikk i møter. Vi gjør noe bra, men har også noe å forbedre. Vi skal analysere kampen. Vi har litt å lære, men vi viste samtidig mye bra, sier han.

Tirsdag skal Nederland ta imot Tyskland, også det i privatlandskamp. Kampen er ikke helt betydningsløs, ifølge Dale Johnson i ESPN. Skulle van Dijk og co vinne vil de sikre seg en plass blant de førsteseedede i trekningen til gruppespillet i Qatar-VM. Det vil kunne gi lettere motstand i gruppespillet.