Slik forklarer han utviklingen:Fikk spørsmål om hvordan han har blitt blant Europas farligste foran mål

Diogo Jota sendte Liverpool til Wembley med sitt 19. mål for sesongen.

Liverpool fikk det ikke enkelt mot Nottingham Forest søndag kveld. Da 15 minutter gjenstod sto det fortsatt målløst på City Ground, og hjemme-supporterne været lenge en sensasjon.

Da Kostas Tsimikas sendte et farlig innlegg inn i femmeteren med høyre fot i det 78. minutt var det ingen overraskelse at Diogo Jota var på plass for å ekspedere innlegget i mål. 

Det var hans 19. mål for sesongen i alle turneringer - syv med høyrefoten, syv med venstrefoten og fem med hodet. Portugiseren fremstår i større og større grad som en komplett målscorer. 

I intervjuet med Viasport etter kampen fikk han spørsmål om utviklingen siden overgangen fra Wolves. 

Forklarer utviklingen

– Det er vanskelig å si hva som har skjedd, men jeg visste at jeg kom til å flere muligheter her fordi Liverpool spiller mer offensiv fotball. Kanskje er det svaret på spørsmålet om hvorfor jeg scorer mer her, forklarer han. 

Han legger ikke skjul på at dette var en vanskelig kveld for Liverpool på grunn av en god motstander. 

– Det var veldig tøft, og det visste vi at det kom til å bli. De ga oss en skikkelig utfordring, og vi måtte virkelig kjempe hardt for å få semifinale-plassen. Nå er vi fornøyde. 

– Vi fant en måte. De kjempet bra, og hadde et strålende publikum i ryggen, men til slutt var det viktigste å finne en måte å vinne på. 

GOALGETTER: Jota lurte offsidelinja og tuppet inn vinnermålet.

GOALGETTER: Jota lurte offsidelinja og tuppet inn vinnermålet.

Kommer tilbake sterkere

25-åringen sier det blir godt med en pause fra klubbfotballen etter en krevende periode, og lover at laget skal komme sterkere tilbake. 

– Det er vanskelig når vi har hatt så mange intense kamper på kort tid. Nå har vi en pause og skal komme tilbake sterkere enn noen gang. 

Portugal skal spille viktige playoff-kamper til årets VM i landslagspausen, men med flere City-spillere på landslaget slipper ikke Jota unna prat om tittelkampen. 

– De er et fantastisk lag, og har flere portugisiske spillere også som jeg møter på landslagssamlingen. Vi diskuterer alltid rivaleriet, men når kampen kommer tar vi det som alle andre kamper.