– For en klassespiller han er!

Lagkaptein Jordan Henderson ble mektig imponert over Luis Diaz sin innsats mot Brighton.

Liverpool sikret seg tre viktige poeng i jakten på ligatittelen, da de slo Brighton 2-0 på Amex Stadium lørdag ettermiddag. Dermed er de røde bare tre poeng bak Manchester City, før de lyseblå gjester Crystal Palace mandag kveld.

Liverpool vant kampen takket være en modig scoring med hodet av Luis Diaz i første omgang, og et straffespark satt inn av Mohamed Salah etter pause. 

Diaz var totalt uredd da han headet ballen forbi Robert Sanchez før Brighton-keeperen braste inn i ham bare 19 minutter ut i oppgjøret. 

– For en klassespiller han er, sa en imponert Jordan Henderson til BT Sport om Diaz etter kampen.

– Vi har sagt det i flere uker nå at han har kommet inn og gjort det fantastisk bra. Han har utrolige kvaliteter med ballen i beina, og uten ballen kjemper han knallhardt for å vinne den tilbake.

– Dette var en ny stor prestasjon av ham. Han gjorde et viktig mål for oss på et tidspunkt der kampen sto og vippet. Det var en ny god kamp både av ham og laget som sørget for at vi tok alle tre poengene.

Brighton har skapt trøbbel for Liverpool de siste årene

Liverpool hadde ikke vunnet noen av de tre foregående kampene mot Brighton, så dette var oppløftende mente kapteinen.

– Det er alltid godt å ta tre poeng på bortebane. Brighton er et godt fotballag. De er alltid farlige. De har teknisk gode spillere, og de har gitt oss trøbbel de siste par årene.

– Det var en viktig kamp for oss i dag, og jeg følte vi leverte varnee. Det var en profesjonell opptreden. Tre poeng på bortebane er noe vi er henrykt over. 

– Du ønsker hele tiden å avgjøre kampen med et mål nummer to. Det tar alltid brodden av kampen litt. Heldigvis klarte vi det. Vi hadde også noen halvsjanser til, som vi kunne ha scoret på, spesielt etter kontringer.

– Totalt sett kan vi være fornøyd med prestasjonen. Vi vet vi må jobbe hardt og forbedre oss hele tiden, for det vil de andre lagene i toppen også gjøre. Vi presser hverandre, og driver hverandre videre.