Forklarte raseriet mot fjerdedommer

Jürgen Klopp tordnet mot fjerdedommer Andy Madley på sidelinjen.

Før kampen mot Arsenal hadde Jürgen Klopp tatt opp dommernes behandling av Mohamed Salah, og at det er 40 angrepsspillere i Premier League som har fått flere frispark enn egypteren denne sesongen, selv om ingen er mer involvert enn Salah. 

Mot Arsenal satt Salah på benken, men Sadio Mané var inne i startoppstillingen. Klopp var alt annet enn fornøyd med Andre Marriner, som gang på gang viftet spillet videre etter at Mané hadde blitt tatt. Klopp raste på sidelinjen, og snakket til fjerdedommer Andy Madley.

Etter kampen fikk han spørsmål om situasjonen.

– Det var situasjonen med Sadio Mané. Jeg er dritlei av det. Lei av at du bare skal kunne ta en spiller. Det var som at en Arsenal-forsvarer kunne gjøre akkurat det han ville, sa Klopp på pressekonferansen.

– Han er ikke en som filmer

Klopp vil ikke høre snakk om at senegaleseren er en som kaster seg.

– Om han ble tatt eller ikke – det var det jeg snakket om. Det handlet ikke om kampen. Jeg skjønner det virkelig ikke. Kanskje noen kan forklare meg hvorfor Sadio ikke får frispark. Ikke fortell meg at han er en som kaster seg eller noe slikt. Det er han ikke. Jeg kjenner ham bedre enn noen andre, og han er ikke slik, sier han.

FIKK LITE: Sadio Mané fikk sjelden frispark og avgjørelsene sin vei.

FIKK LITE: Sadio Mané fikk sjelden frispark og avgjørelsene sin vei.

– Kanskje et tilfelle ikke var et klart frispark, men for ham er det alltid slikt. Dersom det skjer en gang, kanskje med litt kontakt og han går i bakken, så kan du se de neste fem situasjonene der han blir tatt skikkelig, at han ikke får frispark.

Han sier at han er drittlei av at dommerne ser situasjonene slik.

– Det var det jeg snakket om. Bare se på situasjonene igjen, og fortell meg at det ikke er frispark hver gang. Med Ben White i hjørnet… Sadio presser, sparker ut ballen uten å være borti ham, men det er frispark til Arsenal. Det er smart fra Ben White, men dersom Sadio gjør det, vil hele stadion være på tærne og dommeren tenker «herregud, han gjør det». Jeg er drittlei av det, og derfor var jeg sinna, forklarer Klopp.