– Fortsetter de å si det om Trent slår jeg dem ned

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med hvordan Trent Alexander-Arnold spilte mot Arsenals brasilianske stjerneskudd.

At Jürgen Klopp er en stor, stor fan av Gabriel Martinelli har vi skjønt etter det siste året, og det er ofte 20-åringen som trekkes frem etter Liverpools kamper mot Arsenal.

Brasilianeren som Arsenal betalte seks millioner pund for i 2019 har satt Liverpool-backene på prøve i de fem kampene han har spilt mot de røde i Premier League og ligacupen de siste par sesongene, og måten Klopp har snakket om ham har gjort at han også har blitt linket til Anfield.

I onsdagens kamp mot Arsenal var han lenge et lyspunkt for «the Gunners», og det var noen ganger at han skapte farligheter for hjemmelaget.

– Begge lag hadde perioder der de hadde ballen, og motstanderen stengte det av i midten, og ville ikke flytte opp laget – men vi må gjøre det. Og da vi gjorde det, forsvarte vi oss lenger opp i banen i andreomgangen. Forsvarerne måtte dekke da ut og forsvare bredt, sier Klopp i et intervju med Sky Sports etter kampen.

– Utenom de lange diagonalene mot Gabriel Martinelli, som Trente forsvarte utrolig.

– Martinelli er en så talentfull gutt, og det er veldig vanskelig. Dersom noen sier at Trent ikke kan forsvare, så får de komme til meg, så skal jeg slå dem ned. Jeg kan ikke høre om det lenger. Jeg vet ikke hva gutten må gjøre, sier Klopp videre.

Dette var 17. gang de røde holdt nullen i Premier League denne sesongen – på 29 kamper. 

Mye bedre etter scoringen

Etter Diogo Jotas scoring fikk Liverpool kampen mye mer inn i det sporet de ønsket.

– Så scorer vi to fantastiske mål, og spiller mye mer fotball i andreomgangen. Vi var mer i de riktige rommene, og i førsteomgangen hadde vi ikke nok spillere mellom leddene. På grunn av den kompakte formasjonen hadde vi for mange spillere på feil side av ballen, sier han videre.

– Bevegelsen fremme var ikke slik den skulle ha vært, og vi var ikke modige nok til å spille og beholde ballen der. Dersom de må følge oss, så kunne vi fått frispark i interessante posisjoner. Det var de tingene vi ønsket å gjøre – men det var ikke noe stort problem. Vi var forberedt på en vanskelig kamp, og Arsenal er i toppform, og er topplag, sa Klopp i Sky-intervjuet.

På pressekonferansen etter kampen snakket han mer om scoringen som endret kampbildet.

– Vi ble liggende for lavt, så jeg var ganske fornøyd da førsteomgangen var over slik at vi kunne justere det litt i pausen. Men kanskje vi trengte det som satte i gang alarmklokkene fra Thiago, som gjorde at vi våknet. Ali reddet oss, og etter det ble det bedre, sier han.

– Det første målet er et godt eksempel. Thiago tar med seg ballen, endrer retning på riktig måte og spiller ballen gjennom – så plutselig er det rom. Jeg tror ikke vi skapte noen av disse situasjonene i førsteomgangen. Vi hadde mange baller, ga dem til spissen med ballen i beina, og forsvarte oss bak. Vi trengte mer fra angrepsrekken, det fikk vi der, og så avsluttet Diogo strålende, sier Klopp.