– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men vet vi kan gjøre det mye bedre

Jürgen Klopp oppsummerer en intens og tidvis rotete kamp mot West Ham på Anfield.

– Det var vanskelig mot en vrien motstander. Vi gjorde det veldig bra i første omgang. Vi visste hva West Ham ville komme med, og før pause nektet vi dem det. Vi kunne scoret flere, men klarte det ikke. Dermed ble det en åpen kamp hvor de kunne være direkte. Antonio brukte kroppen sin bra, men de hadde sine øyeblikk fordi vi ikke forsvarte andreballene godt nok i andre omgang, sier Jürgen Klopp til Sky Sports (gjengitt av Anfield Watch) etter 1-0-seieren over West Ham på Anfield. 

Heldigvis var Liverpools forsvarsspill oppofrende, og spillere som Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Naby Keita hadde livsviktige involveringer. 

– Hvis du ikke er godt nok organisert må du forsvare deg med lidenskap, og det var det vi gjorde, sier Klopp. 

– Vet vi kan bedre

Han mener sjansen til Pablo Fornals, der Trent reddet på strek, ikke ble forsvart godt nok av Liverpool, og at andre sjanser kom som følge av tapte dueller. Klopp erkjenner at det var litt flaks inne i bildet som gjorde at nullen ble holdt. 

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men vet vi kan gjøre det mye bedre. Det er en seier som føles herlig. West Ham er en sterk motstander, og det er ikke tilfeldig at de er der de er. Med måten de spilte på i dag hadde de ikke behov for Rice. 

Forrige gang lagene møttes var det West Hams dødballer som avgjorde. I kveld hadde Liverpool full kontroll der, men slapp likevel til sjanser på andre måter. I den offensive delen av spillet ble ikke mulighetene utnyttet godt nok. 

– Sadio spilte en strålende kamp i kveld. Han var vanskelig å forsvare. Men til slutt fikk vi ikke nok ut av situasjonene vi hadde. Vi hadde hastverk. Det kan skje, og vi kan jobbe med det, og vi fikk med oss tre poeng, sier Klopp.