– Jeg gikk tilbake til rommet mitt, gråt en skvett, og var helt knust

Jordan Henderson ble helt satt ut etter en samtale med daværende Liverpool-manager Brendan Rodgers for ti år siden.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson har fortalt hvordan han tok til tårene etter en samtale med tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers i 2012, hvor dagens Liverpool-kaptein ble fortalt at han var blitt overflødig hos Anfield-klubben. 

31-åringen hadde på det tidspunkt bare vært en sesong i Liverpool etter overgangen fra Sunderland for rundt 16 millioner pund.

Det gikk så langt at Liverpool ble enige med Fulham om en overgangssum for Hendo, men midtbanespilleren ble ikke enig med London-klubben om sine personlige betingelser, og han bestemte seg for å bli værende på Merseyside for å kjempe om en plass i Liverpools startoppstilling. Det viste seg å være et lurt valg, for Henderson ble Steven Gerrards arvtaker, og han har hevet både Champions League- og Premier League-trofeet som Liverpool-kaptein.

– Jeg husker det som om det var i går, sier Henderson til BT Sport's Between the Lines. 

– Det var like før vi skulle spille mot Hearts på Anfield. Jeg hadde en samtale med Brendan på hotellet dagen før kampen, og Brendan ga meg et valg. Det handlet om at klubben var villig til å gi slipp på meg. 

– Brendan sa det var opp til meg. Han sa at jeg ikke kom til å starte så mange kamper som jeg hadde ønsket, men han sa også at han ville hjelpe meg til å forbedre meg på det jeg trengte å forbedre meg på. Han sa jeg fortsatt var ung, og kanskje ville få mer spilletid etter hvert. 

– Jeg gikk tilbake til rommet mitt, gråt en skvett, og var helt knust.

Ikke et alternativ

– Det var egentlig ikke noe alternativ for meg å forlate Liverpool, for jeg hadde ikke vært i klubben lenge, og hadde jobbet ekstremt hardt for å komme hit. Det var ikke aktuelt å dra fra klubben på den måten.

Henderson står nå bokført med over 400 kamper for Liverpool, og ble den første kapteinen i klubbens historie til å løfte både Premier League-trofeet og vinne klubb-VM.

– Jeg sa det med en gang. Jeg skal ingen steder, og at jeg ville gjøre alt jeg kunne for å spille meg inn på laget. Jeg ønsket å bevise at folk tok feil av meg. Fra det øyeblikket ga jeg alt, både i styrkerommet og på treningsfeltet. Jeg har gitt alt.

– Brendan hjalp meg mye med å forbedre meg taktisk. Jeg var en god boks-til-boks-spiller, hadde god fysikk og var ok teknisk, men jeg hadde ikke fått så mye taktisk skolering. Han forklarte meg posisjonering, hvor han ville vi skulle være både med og uten ball, og jeg følte det fikk meg til å forstå fotball enda bedre. Fra det øyeblikket fikk jeg mer og mer selvtillit.