– Jeg har aldri vært med på noe lignende tidligere

Thiago Alcantara har vunnet nesten alt som vinnes kan som fotballspiller, men en like intens måned som den kommende aprilmåneden kan ikke spanjolen huske å ha vært med på.

Liverpool skal spille minst åtte hyperviktige fotballkamper, fordelt på tre turneringer, den kommende måneden. De røde har allerede vunnet ligacupen, og har også håp om å vinne Premier League, FA-cupen og Champions League. En kvadruppel ingen har klart å vinne tidligere. 

Thiago Alcantara har vunnet det meste med sine tidligere klubber, Bayern München og Barcelona, men likevel kan han ikke huske å ha vært med på en mer intens måned enn det han nå står overfor som Liverpool-spiller.

– Jeg snakket med noen venner om det her om dagen, og jeg sa at jeg aldri, i alle de årene jeg har vært fotballspiller, har stått foran en like intens måned som denne. Det er viktige og spennende kamper hver tredje dag. Det blir utrolig spennende, sier Thiago til Liverpoolfc.com.

– Det er kanskje ikke den mest spennende måneden i min karriere, men den blir spennende, for vi konkurrerer mot de beste, i de største turneringene, og kampene minner om finaler alle sammen.

– Det er som å spille i et VM eller EM, hvor hver kamp er en finale. Vi er på et oppdrag, og er ekstremt fokuserte.

Nesten en måned siden forrige hjemmekamp

Første lag som må slås er Watford, som kommer på besøk til Anfield i tidligkampen lørdag. Det er nesten en måned siden forrige hjemmekamp for Liverpool.

– Anfield er spesielt på grunn av publikum, og ikke minst The Kop. De gir oss energi. 

– Alle Premier League-kamper er intense. Det blir en tøff kamp mot Watford, men vi har hjemmebanefordelen, og publikum i ryggen. Spillerne er fokuserte, og vi har en stor utfordring, nemlig å vinne Premier League-tittelen.

Manchester City har fordelen av å vite Liverpools resultat fra kampen mot Watford når de gjester Burnley senere på dagen lørdag. 

– Vi er i en posisjon der hvert poeng teller, og vi er glade for å være i denne posisjonen, der vi er med i kampen om tittelen. Alt er opp til oss.

– Med denne klubben, og disse spillerne, har vi en sjanse til å vinne alle trofeerne. Vi er veldig glade for å være i en slik posisjon.

Klarer aldri å skru av fotballen helt

Et trofé, ligacupen, står allerede i troféskapet på Anfield.

– Seieren i ligacupen ga oss mer selvtillit enn vi hadde tidligere. Vi vant finalen, og guttene ble veldig glade for det. Nå må vi konsentrere oss om kampene som kommer.

Thiago kom ikke med i den spanske landslagstroppen, og har derfor fått lade batteriene foran sesonginnspurten mens mange av hans lagkamerater har vært opptatt med landslagsspill.

– Du klarer aldri å skru fotballen helt av, da den er en så stor del av livet ditt. Men man må hvile litt, for Premier League er veldig intens. Champions League er også veldig intens, med masse følelser og kveldskamper, så det var godt å få en uke fri, for å lade batteriene.

– Nå er vi klare for de to spennende månedene vi har foran oss. Nå fokuserer vi kun på neste kamp. Vi kommer alltid til å være slik. Nå har vi kun Watford i tankene. Det er det eneste.