– Jeg har ingen anelse hvilket system de vil spille

Jürgen Klopp er forberedt på både fem bak og en diamantformasjon fra Brightons side.

Jürgen Klopp håper at hans lag vil slå tilbake etter tapet for Inter, når de møter Brighton i ettermiddag.

– Dette er en annen kamp, mot en annen motstander. Selvsagt var det deler av Inter-kampen som vi ikke likte. Andre deler var bra, sa Klopp før kampstart på Amex Stadium.

– Det er ikke alltid like enkelt å vise en reaksjon. Det handler om å finne rytmen og den riktige innstillingen. Vi møter Brighton, noe som er en utfordring.

– Det handler ikke om forsvarsspillet generelt. Det var presset som ikke var som vi ønsket mot Inter. Vi har ikke problemer med å forsvare oss godt, men vi kan få problemer med å forsvare oss mot Brighton om vi ikke er kompakte nok.

– Så snart laget ikke er kompakt lenger, så kan et godt fotballag som Brighton utnytte det. Dersom vi er kompakte, spiller som et lag og jobber hardt, har vi en god sjanse til å skape problemer for dem. Det er derfor vi er her. 

– Vi bør spille bedre fotball enn mot Inter, fordi vi forhåpentligvis vil ha ballen mer. Det blir en utfordring, og vi trenger en veldig god prestasjon, men det skal vi prøve å få til.

– Brighton er veldig gode. Et veldig interessant lag. Jeg har ingen anelse hvilket system de vil spille. Det er mulig de vil spille med fem bak, men det er også mulig de vil spille med en diamantformasjon.

– Starter de i en diamantformasjon, vil jeg ikke bli overrasket. Dersom vi er gode, vil de spille med fem bak eller noe slikt. De er veldig fleksible. Graham har benyttet tiden de har hatt denne uken godt. De har hatt skikkelgie treningsøkter, og det kan du se ute på banen. Det er bra for dem, og det blir vanskelig for oss. Men det er mulig å vinne kampen, og det skal vi forsøke å gjøre.

PS: I den første versjonen av denne saken ble Jürgen Klopp sitert på uttalelser omkring kontraktsituasjonen til Mohamed Salah. Disse sitatene var imidlertid ikke uttalelser som Jürgen Klopp kom med, men en meningsytring fra Athletic-journalist James Pearce. Vi beklager dette, og har fjernet disse sitatene fra saken, da de som nevnt ikke tilhørte Klopp.