– Jeg kunne ha vunnet gullballen

Tidligere Liverpool-spiss Mario Balotelli virker å ha vokst opp, og selv mener han at han ikke sto noe tilbake for Messi eller Ronaldo ferdighetsmessig.

– Du kan ikke sammenligne deg med Messi og Ronaldo, ingen kan det. Men om vi snakker kun om kvalitet, fotballkvalitet, da har jeg ingenting å misunne dem, for å være helt ærlig, sier Mario Balotelli til The Athletic.

– Jeg er 100 prosent sikker på at ferdighetene mine var på samme nivå som dem, men jeg misbrukte noen muligheter. Du vet,  sånt skjer, forteller spissen til sin tidligere lagkamerat Nedum Onuoha.

Voksen Mario

31-åringen ble nylig tatt ut på det italienske landslaget igjen, for første gang siden 2018. I 2017 ble han far for andre gang, og  «Super Mario» gir farsrollen mye av æren for at han har modnet.

SMILET PÅ: De tidligere Liverpool-angriperne Christian Benteke og Mario Balotelli sammen på Melwood i 2015.

SMILET PÅ: De tidligere Liverpool-angriperne Christian Benteke og Mario Balotelli sammen på Melwood i 2015.

– Hvis jeg hadde den samme mentaliteten som jeg har nå, da jeg var i City, kunne jeg trolig ha vunnet en gullball. Det er jeg sikker på. Når du vokser opp, modnes du mer og mer.

Media fant opp nyheter

Balotelli forlot Manchester i 2013, etter å ha spilt en sentral rolle i ligagullet 2011/12. Oppholdet hans i Liverpool, 2014-2016, ble derimot en gedigen flopp. Store deler av karrieren har handlet om utenomsportslige bidrag, men angriperen mener at britiske aviser skapte myten om sirkus Balotelli.

– Det meste av det folk tror og tenker om meg, det er ikke sant.

WHY ALWAYS ME: Mario Balotelli har fått et slags mytisk rykte på seg, med mange fargerike historier.

WHY ALWAYS ME: Mario Balotelli har fått et slags mytisk rykte på seg, med mange fargerike historier.

– Vet du hvor mange nyheter som kom ut i løpet av de to, tre årene jeg var i England? Hver dag. Jeg ville ikke hatt tid til å trene, om jeg skulle vært på telefonen for å forsøke å forklare meg selv. Jeg tenkte at jeg var ung og at de ville si det de ville si, det er deres problem, men familien min vet hva jeg gjør i virkeligheten så jeg bryr meg ikke.

Vil føre Italia til VM

Enkelte mente at Brendan Rodgers var gal og desperat da han tok sjansen på å hente Balotelli fra Milan, som en del av det å erstatte Luis Suárez. Nå blir det samme sagt om italias landslagssjef Roberto Mancini, i jakten på en VM-plass i Qatar.

– De to siste årene var ikke enkle for meg, i Monza og Brescia. Jeg hadde noen skader også. For meg er det normalen å være på landslaget. Det unormale er når jeg ikke er det.

– Mine eneste mål er å være på landslaget og forsøke lede den italienske troppen til VM, i tillegg til å prøve å ta en av de tre første plassene (i Tyrkia) her med Adana. Jeg vet at det ikke er lett, men det er det som jeg fokuserer på nå.

Italia møter Nord-Makedonia i omspill den 24. mars i Palermo. Tar de seg videre vil de regjerende europamesterne møte vinneren av Portugal - Tyrkia 29. mars.