– Jeg ser ikke mange svakheter hos dem

Jürgen Klopp og Jordan Henderson er begge på vakt foran kveldens møte med Inter.

Både manager Jürgen Klopp og lagkaptein Jordan Henderson har faste spalter i Liverpools kampprogram, og foran returkampen mot Inter er begge opptatt av at de røde ikke må ta foten av gasspedalen. 

Liverpool leder som kjent 2-0 foran kveldens møte på Anfield, som vil avgjøre hvilken av de to klubbene som når kvartfinalen i Champions League.

– Liverpool mot Inter i Champions League. Du blir spent bare av å si det høyt, slår Klopp fast.

– Det som bare gjør det bedre er at begge lagene nå er skikkelige stormakter i fotballens verden. Jeg sier det ikke for å bli oppfattet som arrogant, men jeg tror ligatabellene og lagenes prestasjoner de siste sesongene viser at dette er et faktum. Vi er et skikkelig godt lag, og det er Inter også. De er virkelig en kandidat til å vinne Champions League. 

– Det er litt av en jobb som Simone Inzaghi har gjort. De er regjerende mestere i Italia, og er med i toppen denne sesongen også. De ser veldig sterke ut.

– Vi så kampen deres fredag kveld på vårt hotell foran vår kamp mot West Ham. Jeg ser ikke mange svakheter hos dem, om jeg skal være ærlig. Fra bakerst til fremst har de kvalitetsspillere, og de er utrolig godt organisert. De har en klar plan.

– Det er mye jeg liker ved måten de spiller på. Jeg liker virkelig å se dem spille. Men jeg liker ikke like godt å møte dem. Den første kampen i Milano var utrolig vanskelig. Jeg vil gå så langt som å si at det var en av de vanskeligste vi har spilt denne sesongen, i alle turneringer. Inter var aggressive, på en positiv måte, og hadde en plan. Vi spilte veldig bra, og forsvarte oss veldig bra. Derfor har vi denne fordelen foran returkampen.

– Men det er bare en fordel på dette stadiet, og betyr ingenting om vi ikke går til kampen med riktig innstilling. Vi er bare halvveis. Dersom det var mitt lag som lå under 2-0 på dette stadiet ville jeg si til dem at de har alt å spille for. De har 90 minutter på seg, ikke bare 45, så vi har en skikkelig fight foran oss.

– Vi møter et nådeløst lag, med spillere som har topp innstilling, og som er vant til å vinne. De vet hvordan de skal gjøre det, og hva som kreves i denne turneringen. De har en manager som er eksepsjonelt god til å legge planer og følge dem til punkt og prikke. Det vet alle som så den første kampen. Dette er ikke over ennå.

– Jeg er ikke bekymret for vår egen innstilling. En av de viktigste faktorene blir stemningen på Anfield. Dette blir elektrisk!

– Vi må sette oss selv i Inters posisjon

Kaptein Jordan Henderson er enig med sin manager i at Liverpool må være på sitt absolutt beste for å avansere til kvartfinalen.

– Det blir ikke større enn Liverpool mot Inter. Det er bare et par uker siden vi møttes på San Siro, og vi har med oss en fordel fra den kampen. Men ingen som spilte for Liverpool den kvelden tror at jobben er gjort allerede. Vi leder 2-0 etter den første kampen, men vi er bare halvveis, og Inter føler at de fortsatt har en sjanse.

– Inter satte oss under sterkt press i den kampen. De var aggressive og på tå hev. De utfordret oss skikkelig. Det var veldig bra at vi vant, men vi kan ikke skjule det faktum at vi måtte kjempe svært hardt for seieren, og vi forventer det samme i kveld.

– Dersom jeg var i garderoben deres i kveld, villle jeg si at dette ikke er over. Med de spillerne de har til rådighet, vil ledelsen vi har fra den første kampen bare bety noe om vi klarer å holde det samme høye nivået. Vi må huske hvor vanskelig den første kampen var, og forvente enda tøffere motstand nå. 

– Vi må sette oss selv i Inters posisjon. Da skjønner vi at de vil gi alt, og mer til, for å snu dette, slår Hendo fast.

Liverpool - Inter spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1.