Klopp avslører hvem han helst ville unngå i kvartfinalen

Jürgen Klopp har aldri møtt Benfica - men Lisboa har han gode minner fra.

– Jeg ser veldig frem til det. Det er kvartfinale, så det betyr at det blir vanskelig. Benfica gjorde det veldig bra mot Ajax. Jeg vet at folk vil si at vi er favoritter, men det er den første feilen man kan gjøre. Heldigvis har vi vært lenge nok i gamet til ikke å gjøre den feilen, sier Jürgen Klopp til liverpoolfc.com etter at det ble klart at Liverpool skal møte Benfica i kvartfinalen i Champions League. 

Klopp sier han har stor respekt for jobben som gjøres i den portugisiske storklubben - en klubb han aldri har møtt. Manageren legger til at det blir spesielt å komme tilbake til Lisboa, for det var på mange måter der Liverpool-eventyret startett. 

– En flott by, og på toppen av det var det der jeg tilbrakte min siste uke med ferie. Jeg fikk telefonen fra Mike Gordon i Lisboa. Så det er et fint minne. Jeg satt utenfor en kaffebar, fikk telefonen, og det var i Lisboa vi tok avgjørelsen, sier han. 

Ville unngå de engelske

Klopp sier forberedelsene allerede er i gang til de to kampene, og at det blir spesielt for de i klubben som har bakgrunn fra rivalene Porto. 

På spørsmål om det er fint å kunne avgjøre kvartfinalen hjemme på Anfield i oppgjør nummer to, svarer Klopp at det er en fordel. 

– Men det kommer selvsagt an på hvordan du spiller i første kamp. Det er der vi må prøve å legge et grunnlag så vi kan bruke Anfield i returoppgjøret, sier han. 

Klopp avslører for øvrig hvem han ville unngå. 

– Jeg ville tatt til takke med alle, men jeg ville unngå engelske lag. Vi har hatt det før og gått videre, og vi har til og med spilt finale mot et engelsk lag. Men jeg var glad for å slippe det denne gangen - ikke bare på grunn av kvaliteten, men også på grunn av hvilken turnering det er. Vi spiller ofte nok mot engelske lag i løpet av en sesong, så det er fint å møte noen andre i europeiske turneringer, sier han.

Sist Liverpool møtte Benfica var i kvartfinalen i Europa League i 2010. Da vant de røde 4-1 på Anfield og gikk videre etter å ha tapt 2-1 på Estadio da Luz. I 2006 vant Benfica begge oppgjørene i åttedelsfinalen i Champions League. 

To ganger tidligere har Liverpool møtt Benfica i kvartfinalen i denne turneringen, og begge gangene har det endt med at de røde gikk helt til topps. Det skjedde både i 1978 og 1984, skriver Ged Rea på Twitter.