Klopp erkjenner at Liverpool trengte litt flaks mot sterkt West Ham-lag

Jürgen Klopp analyserer de avgjørende øyeblikkene mot West Ham.

Jürgen Klopp innrømmer at det tidvis var litt shaky forsvarsspill da Liverpool slo West Ham 1-0 på Anfield lørdag. 

– Den første store sjansen da Trent klarerte på streken var det veldig dårlig forsvarsspill. Det må vi innrømme. Ingen press på ballfører i midtbanen, en bakre rekke som stod for høyt og med for stor avstand, og midtstoppere som ble overrasket av Fornals sitt løp. Vi slapp unna av ulike grunner. Ali var rolig og gjorde det vanskelig for ham, og Trent var nærme nok til å klarere, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampen. 

– I andre omgang hadde begge lag sine øyeblikk, men de var annerledes. I første omgang forsvarte vi de lange pasningene til Antonio veldig bra, sa Klopp. 

Ble inspirert

Han mener West Ham ble inspirert av den tidlige sjansen til Jarrod Bowen, som kom etter at Virgil van Dijk feilberegnet en heading. Denne gang var det Andy Robertson som avverget i siste sekund. 

–  I andre omgang begynte det med at Antonio fikk gitt Virgil et lite puff, og ballen havnet hos Bowen som var alene gjennom. Det var som et signal for dem om å prøve det flere ganger, og vi klarte aldri å takle det hundre prosent igjen. 

– Dermed ble vi alltid litt for sene. Selv om Antonio ikke vant ballen sørget at for at vi heller ikke kunne vinne den, og de kom i mye bedre posisjoner for andreballene, sa Klopp.

Han mener også noe kan tilskrives kvaliteten til Antonio. 

– Han gjør det utrolig bra. Jeg kunne ikke se at han lagde et eneste frispark - han brukte bare kroppen sin. Ganske imponerende, sa Klopp.

– Som å score mål

Til slutt var det involveringer som de nevnte redningsaksjonene til Trent og Robertson, eller den til Naby Keita ti minutter før slutt, som måtte til. 

– Når du ikke er perfekt organisert eller vinner de avgjørende duellene må du forsvare deg med lidenskap og hjerte. Det var det vi gjorde. Først med Trent og Robbo, så med Naby og Ali. Vi trengte litt flaks i de øyeblikkene, og det er vanskelig å holde West Ham unna i 95 minutter, sa Klopp.

Han mener slike øyeblikk er like gode som å score selv. 

– Alle situasjonene var som å score mål. Etter et mål blir det pause i kampen og du kan feire. Det kan man ikke etter en slik klarering, men inni meg føles det like viktig. Jeg ser på det nøyaktig som å score et mål, sa manageren til pressen. 

Offensivt mener han spillerne hadde litt for mye hastverk. 

– Jeg skulle ønske vi kunne vært litt mer tålmodige. Litt for ofte gikk vi for skudd ved første anledning, var dommen fra manageren.