Vi fulgte pressekonferansen:– Jarrod Bowen - for en spiller han har blitt!

Klopp snakket med pressen før den viktige kampen mot West Ham lørdag kveld.

Fredag møtte Jurgen Klopp pressen før den utfordrende hjemmekampen mot West Ham United lørdag kveld.

Tyskeren oppdaterte om skadesituasjonen, skrøt av Jarrod Bowen, snakket om egen kontraktsituasjon og sammenlignet ligacup-triumfen med da de røde vant Champions League. 

Under kan dere lese alt tyskeren sa på pressekonferansen. 

Velkommen

Hei, og velkommen til vår livedekning av dagens pressekonferanse. Klopp ventes å ankomme om få strakser. 

Klopp er her

Liverpools trener er på plass og klar til å motta spørsmål fra pressen. 

Kan ta innpå Manchester City

– Jeg må være forsiktige med hva jeg sier, fordi noen av dere kan lage noen rare overskrifter av det. Jeg nyter situasjonen vi er i, det er sant. 

– Det er ikke slik at vi har vunnet alle kamper allerede, det er mye som må gjøres. Jeg ønsker virkelig å vinne i morgen, men hvis vi taper vet jeg at dere sier at tittelracet er over og slike ting. Jeg har ikke kapasitet nok til alle de ulike scenarioene, så jeg tenker ikke på det.  

– Det eneste jeg tenker på er West Ham, så Inter og så Brighton. De er alle så vanskelige å spille mot. Jeg er så vidt smart nok til å fokusere på en kamp av gangen. Vi er ikke i det verste øyeblikket, men det er så mange utfordringer foran oss. Jeg håper vi er klare til å møte West Ham i morgen - bedre enn forrige gang på London Stadium.

Møtet med David Moyes og West Ham

– La oss håpe det fortsetter! (Moyes har aldri vunnet på Anfield) Det West Ham holder på med er utrolig bra. Jeg er glad på Davids vegne, han er en god kollega. De har hentet gode spillere og har et veldig sterkt lag. 

– Jeg vet ikke hvem som er friske, men uansett hvem de kommer med er de sterke. Bowen - for en spiller han har blitt, utrolig! Vi så ham i Hull, og han var god der også. Jeg tror ikke mange forventet dette nivået fra ham - utrolig spiller. Benrahma, Fornals og Antonio også er fantastiske. 

– Alle i angrepet har tempo og teknikk, og kombinasjonen av det er veldig bra, men vi er ikke dårlige vi heller. Det må vi la dem føle på. Vi var ikke oss selv mot West Ham forrige gang, og vi må gjøre det mye vanskeligere å score for dem denne gangen. Vi må være bedre enn forrige kamp.

Matip, Thiago og Firmino ikke tilgjengelig mot West Ham, Jones og Keita usikre

– Det er viktig med god dybde i stallen, spesielt når man er med i mange konkurranser. Thiago er ikke tilgjengelig til i morgen. Jeg vet ikke om Curtis Jones er tilgjengelig. Joel Matip er syk, ikke korona, og er ikke tilgjengelig. Vi spilte en tøff kamp i midtuken, og venter fortsatt på å se hvem som er tilgjengelige. Naby er også usikker. 

– Bobby ser bra ut, men ikke helt klar for helgen. Planen er at han skal trene for fullt på søndag. Da er tirsdag en mulighet. 

Er det vanskelig å velge laget?

– Nei, det er ikke et problem å velge laget. Jeg har vært lenge nok i jobben til å vite hvordan vi ønsker å spille den neste kampen og hvem vi trenger for å gjøre det. 

– Vi må fortsette å snakke om dette med fem bytter så lenge vi ikke har det - det hjelper fotballen. Kampen vi spilte mot Chelsea var en av de mest intense kampene jeg noen gang har sett. Det var bare mulig fordi vi hadde fem bytter. Det er bare derfor disse spillerne har krefter til å gjøre det - vi må diskutere det helt til det skjer. Det er en nødvendighet. 

– Man har ikke lov til å ha med flere spillere i stallen, og da får man ikke medalje før senere. Det er noen ting som kunne ha gjort det bedre for vinneren, men å finne en startoppstilling er aldri et problem så lenge jeg har nok spillere. Spillerne fortjener ikke å bli utelatt, og derfor liker jeg det ikke.  

Selvsikre og sultne spillere

– Å erfare finalen - Wembley, stort publikum, sensasjonell atmosfære - er fantastisk. Jeg har sagt det før, men etter sluttsignalet i ligacupen føltes det ikke noe annerledes enn etter Champions League-finalen. Det betyr at vi ønsker at det skal skje igjen. 

Hver kamp er viktig

– Det er vanskelig fysisk. Man kan ikke bestemme seg for å restituere og være frisk på kampdag. Vi måtte endre laget etter søndag. Vi kom oss gjennom FA-cupen, og nå, tre dager senere, møter vi et av lagene som kjemper i Europa. Fysisk er det vanskelig.

– Psykologisk har vi bestemt oss for at vi ønsker å være suksessfulle som mulig. Vi vil bruke situasjonen klubben ga oss med denne fantastiske gruppen spillere og trenere - vi må vise det. Identiteten vår er intensitet - det må vi vise vær kampdag. Sånn er det. 

– Det betyr ikke at man alltid er perfekte, men vi må hvertfall prøve. 

Ibrahima Konate

– Kvaliteten hans hjelper åpenbart - han er veldig god, og har alt man trenger for å være en god stopper. Når man er ung og så overlegen kan man miste konsentrasjonen av og til. Man er vant til å fikse situasjonen selv om man havner litt på etterskudd. Han kan bli mye bedre, men er veldig god allerede.

– Stopperne våre seg imellom har et eksepsjonelt forhold med hverandre. De lærer mye fra hverandre og hjelper hverandre. De spiller omtrent bare midtstopper, og det gjør at de er veldig nære. De er selvfølgelig skuffet når de ikke er i stallen og ikke starter, men ikke så skuffet at de ikke er klare til neste kamp. Det er bra. 

Kontraktsituasjonen til Klopp

– Planen er fortsatt den samme som før. Jeg skjønte med en gang jeg ga det svaret at det ville skape overskrifter, men jeg kunne ikke ta det tilbake. Planen er fortsatt å ta fri etter 2023/24-sesongen. Hvis jeg bestemmer meg for å dra fra klubben - det kan også være at jeg får sparken før det forresten - er det ikke på grunn av en god eller dårlig stall. 

– Alt vi gjør er med tanke på situasjonen på lang sikt. Vi ønsker at klubben skal være bra når jeg ikke er der lenger også. Det er planen, og det er det vi arbeider for. Det er ikke viktig hvor lenge jeg blir, det er viktigere hva vi gjør frem til det. 

– Vi ønsker å vinne så mye som mulig, men det ønsker alle lag i toppen av Europa. Tenk hvor mye vi hadde vunnet hvis City ikke var der? Vi legger press på hverandre og gjør hverandre bedre. Vi setter ikke grenser for oss selv, men det er veldig vanskelig. 

– Vi vant ligacupen, og plutselig mangler vi bare FA-cupen før vi har vunnet alt. Det er fint, men jeg bryr meg egentlig ikke om det. Vi prøver alltid å være den beste versjonen av oss selv. Vi må bare lære å spille så god fotball som overhodet mulig så ofte som mulig. Da er det gode muligheter for å vinne noe, men det er ingen garantier dessverre.