Ligascoring av Elliott, Milner, Tsimikas, Konate, Gomez eller Alisson betyr ny klubbrekord for Liverpool

Aldri tidligere har 18 forskjellige Liverpool-spillere scoret ligamål i samme sesong i den engelske toppdivisjonen.

Liverpool er det laget som har scoret flest mål i Premier League denne sesongen, med hele 75 scoringer på 29 kamper. Alle lagdeler, og hele 17 ulike spillere, har bidratt med disse scoringene.

Det er en tangering av bestenoteringene fra 2019/20, altså da Liverpool sist vant ligaen, samt 2015/16 og 1911/12.

Blant de som fortsatt ikke har scoret ligamål denne sesongen finner vi karer som Harvey Elliott, James Milner, Kostas Tsimikas, Ibrahima Konate og Joe Gomez. Dersom den av disse scorer i en av de ni gjenværende ligakampene betyr det at det blir satt ny klubbekord, med 18 ulike målscorere i toppdivisjonen for første gang i Liverpools historie.

Alisson Becker har heller ikke scoret ennå denne sesongen. Kanskje blir det keeperen som sørger for at den gamle rekorden blir slettet!?

Skyter mest, skaper flest store sjanser og har holdt buret rent flest ganger

Liverpool er ikke bare Premier Leagues mestscorende lag. De røde avfyrer også flest skudd. Jürgen Klopps menn har sendt avgårde 555 skudd så langt, noe som er 19 flere enn Manchester City på andreplass og 127 flere enn Arsenal på tredjeplass. 

Av disse 555 skuddene klassifiserer Opta 113 av dem som store sjanser. Også det flest i Premier League. Det betyr at 20,4 prosent av Liverpools skudd har resultert i en stor sjanse. De røde har scoret på 60 av disse store sjansene, noe som betyr at de har omsatt 53,1 prosent av sine store sjanser i mål. West Ham på andreplass på denne statistikken har gjort 31 mål på sine 60 store sjanser, noe som betyr at The Hammers har omsatt 51,7 prosent av sine store sjanser i mål.

Ingen lag i Premier League har holdt buret rent flere ganger enn Liverpool heller. 17 ganger har de røde gått av banen uten å slippe inn mål i ligaen denne sesongen.