Pep Guardiola:– Liverpool er de tøffeste motstanderne jeg har møtt som manager

Manchester Citys trener mener at å kjempe mot Liverpool er blant hans største prestasjoner som manager.

Det var som forventet ikke noe hjelp å få fra Manchester United mot byrivalene Manchester City søndag kveld.

Ralf Ragnicks menn slapp inn fire mål, og klarte bare svare med ett. Det kunne også ha blitt mye verre.

Etter kampen fikk Pep Guardiola det uunngåelige spørsmålet om de store konkurrentene Liverpool. Han holdt ikke igjen lovordene.

Tidenes motstander

– Forhåpentligvis er vi en pest og en plage for Liverpool også. Jeg har sagt mange ganger at suksessen som manager er at man år etter år fortsatt ønsker å vinne igjen og igjen. 

– Vi forblir ydmyke foran hver kamp og fortsetter å spille, det har disse spillerne gjort gang etter gang, uttalte han til Sky Sports, gjengitt av Liverpool Echo, etter kampen.

NÅDELØSE: City ga ikke Man United mye spillerom på egen hjemmearena.

NÅDELØSE: City ga ikke Man United mye spillerom på egen hjemmearena.

Den spanske manageren har møtt noen sterke motstandere i La Liga, Bundesliga, Premier League og Champions League siden han startet managerkarrieren i 2007. Allikevel er det Liverpool som er sterkest av dem alle. 

– Å kjempe med Liverpool er en av de største prestasjonene i manager-karrieren min. De er fantastiske. Liverpool er de tøffeste motstanderne jeg har møtt i mine 12-13 år som manager. 

Neste helg skal Manchester City bryne seg på Crystal Palace, som faktisk slo blåtrøyene 2-0 på bortebane i det motsatte oppgjøret. På hjemmebane er det lov å håpe at Patrick Vieiras menn kan få med seg noe, men mot dette City-laget er det umulig å forvente noe som helst. 

Liverpool på sin side må fortsette å vinne alt av kamper for å henge med, og i første omgang betyr det et møte med Brighton neste helg. Før det venter Inter Milan i Champions League i midtuken.