Mener Liverpool har de to beste backene i verden

Fabio Aurelio lar seg imponere av Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold.

– Jeg har sett noen veldig gode venstrebacker i løpet av karrieren - noen veldig gode defensivt, andre mye bedre offensivt. Men ser du hele rollen under ett er han komplett både i forsvar og angrep. Han kan score mål, har bra fart, utholdenhet og er aggressiv. Så han må være på toppen av listen, du kan ikke si noe annet. Tallene taler for seg, sier Fabio Aurelio. 

Den tidligere Liverpool-spilleren returnerer lørdag til Anfield for å spille legendekamp mot Barcelona. Jamie Carragher, Daniel Agger, Steven Gerrard og Dirk Kuyt er blant de andre som skal ta på seg den røde drakten igjen foran et fullsatt Anfield. 

I den forbindelse har Aurelio blitt intervjuet av liverpoolfc.com, og selvfølgelig kom det spørsmål om Liverpools superbacker til venstrebacken som var kjent for sin presise fot. 

– De fødte sidebacker

Han mener Robertson er den beste på venstresiden, og synes ikke Trent Alexander-Arnold er noe dårligere. 

– De er i stand til å gjøre alt som kreves i posisjonen. Det samme jeg sa om Robertson kan sies om Trent. Begge er komplette backer, og hele kampen løper de opp og ned langs banen og er svært delaktige i spillet. Vi kan si at de er de fødte sidebacker, sier Aurelio. 

42-åringen har også latt seg imponere av Liverpools nykommer Luis Diaz. 

– Jeg så noen av kampene hans med Porto før han signerte og tenkte at han ville passe perfekt inn i laget. Han har fart og er sterk én mot én. Du ser også hvilken vilje han spiller med. Han har Liverpools identitet, og det har hjulpet ham med å tilpasse seg så raskt, sier han.

Drøm i oppfyllelse

Aurelio spilte 134 kamper for Liverpool og scoret fire mål - vi husker aller best drømmetreffet på Old Trafford. Men jubel foran the Kop ble det aldri. 

– Alle målene mine kom på bortebane, så det ville vært en drøm i oppfyllelse å score på Anfield. Spesielt hvis det skjer på et frispark, sier han.

– Jeg er veldig glad for at jeg får spille på Anfield igjen, og jeg skal prøve å nyte det, sier han.

42-åringen har etter karrieren flyttet hjem til Sao Carlos i hjemlandet, der han driver et management- og konsulentbyrå for fotballspillere og -trenere. Han følger fremdeles med på Liverpool og gleder seg til lørdagens fotballfest. 

– Som spiller kan man ikke tenke for mye på atmosfæren fordi det er så mye annet å fokusere på. Men du kan føle at den er der. Det er noe som løfter deg opp og får deg til å føle deg sterkere. Det er vanskelig å forklare. 

Lørdagens veldedighetskamp har avspark klokken 16.