Snakker for første gang om Buvacs exit

Det nærmer seg fire år siden Zeljko Buvac plutselig sluttet i Liverpool.

Da Jürgen Klopp tok jobben som Liverpool-manager hadde han med seg et team bestående av Peter Krawietz og Zeljko Buvac. Trioen hadde jobbet sammen siden Klopp ble manager for første gang i 2001 i Mainz.

Krawietz ble omtalt som «øyet», mens Buvac var «hjernen» og Klopp var «hjertet». Trioen hadde stor suksess både i Mainz og Borussia Dortmund, og da suksessen var i ferd med å komme også i Liverpool, var plutselig ikke Buvac del av teamet lenger.

Det skjedde kvelden før returoppgjøret mot AS Roma i semifinalen av Champions League våren 2018 – og plutselig var Buvac borte. Det ble ikke kommentert den gang hva som hadde skjedd, og hvor det hadde skjært seg. Det var stille fra bosnieren før han i februar 2020 ble ny sportsdirektør i Dynamo Moskva.

– Du må finne en måte å tilegne deg all kunnskapen du kan med årene, sier Klopp i BT Sports nye dokumentar «Boot Room Boys». Det er Liverpool Echo som har sitert dokumentaren.

Boot Room Boys er en dokumentar der både Klopp og Sir Kenny Dalglish er intervjuet. Det handler om det aller helligste rommet på Anfield i den perioden Liverpool klatret fra andredivisjon til å bli best i Europa fra 60- til 80-tallet. Dokumentaren har premiere i på BT Sport 5. april. Forhåpentligvis vil også noen kjøpe rettighetene i Norge.

Fungerte ikke lenger

Nå snakker Klopp for første gang om bruddet med 60 år gamle Buvac.

– Jeg jobbet lenge sammen med Zeljko Buvac, som var en mer erfaren trener enn det jeg var da jeg startet, fordi han var eldre og hadde allerede jobbet litt som trener.

Klopp går ikke i detalj på hvor det skar seg mellom ham og Buvac.

– Vi jobbet tett sammen i veldig lang tid, så fungerte det ikke lenger, og vi har hentet inn Pep Lijnders og Vitor Matos nå. Det er som de gir energi. De er den neste generasjonen. De har et annet syn på ting, og er som treningsmaskiner. Jeg sier «jeg ønsker å spille slik» eller «jeg ønsker å spille slik», så kaster de ut 25 ulike treningsøkter for det og sier «hvilken av disse ønsker du?», sier Klopp.

– De gjør at du holder deg ung, og at du er på tærne. Det er veldig bra, så for min del ville jeg ikke vært i nærheten av der jeg er nå uten de menneskene jeg har hatt rundt meg gjennom årene, og sammen har vi vært ganske brukbare, sier han.