Spilleren som sjokkerte Anfield i forrige møte er tilbake

Det er kun én spiller Potter må klare seg uten på lørdag.

Brighton har tapt sine fire siste kamper i Premier League, og har kun én seier på sine ni siste kamper i alle turneringer. De er likevel trygt plassert på tabellen, med 33 poeng på 27 kamper.

Det er 12 poeng ned til Burnley under streken, så fare for nedrykk er det ikke denne sesongen heller, til tross for den dårlige 2022-formen.

Før møtet med Liverpool har Graham Potter fått gode nyheter på skadefronten. Enock Mwepu er tilbake og skadefri igjen etter å ha mistet 10 kamper med en hamstringskade.

– Enock Mbwepu har trent denne uken, og det er veldig bra, men vi må holde et øye med hvor mange minutter han kan spille og hvor mye han blir involvert, sa Potter da han holdt sin pressekonferanse allerede torsdag.

Mwepu er en midtbanespiller fra Zambia som gikk fra RB Salzburg til Brighton i fjor sommer. Han har tidligere vært lagkamerat med Takumi Minamino – som han ville bytte drakt med etter oppgjøret på Anfield i høst.

Sjokkerte Anfield

Liverpool ledet komfortabelt 2-0 hjemme mot Brighton i slutten av oktober, før Mwepu scoret et mål som kom så overraskende at det sjokkerte alle. Det så ut som et innlegg, men det har han insistert på at det ikke var.

– Lagkameratene mine spurte om jeg mente det, og selv Liverpool-spillerne spurte meg etter kampen, og selvsagt gjorde jeg det med vilje. Jeg hadde planlagt målet før kampen! På bussen til Anfield så jeg på klipp av Yaya Touré, og hvordan han scoret når han kom i de posisjonene, med skru, presisjon og kraft, sa han til Sussex Live etter kampen i høst.

– Det er alltid et vanskelig skudd for målvaktene å stoppe, så jeg tenkte at dersom jeg kom i en slik posisjon mot Liverpool, så skulle jeg prøve på det samme, sa han.

I andreomgang scoret også Leandro Trossard, og sluttresultatet ble 2-2.

Én spiller er ute

Brighton må kun klare seg uten én spiller. Det er den høyreiste midtstopperen Adam Webster.

Han satt på benken da lagene møttes i oktober, men har stort sett vært fast på laget denne sesongen, og har også hatt kapteinsbindet i to kamper, mot Chelsea og Leicester.

UTE: Adam Webster mister kampen for Brighton.

UTE: Adam Webster mister kampen for Brighton.

Han har nå en lyskeskade, og har mistet de tre siste kampene.

– Adam Webster er den eneste spilleren som mangler for lørdagens kamp. Ellers er alle andre tilgjengelig, sa Potter på pressekonferansen.

I forrige kamp mot Newcastle så forsvaret slik ut: Veltman, Duffy, Dunk og Cucurella. Da spilte Tariq Lamptey, som vanligvis er vingback, i en høyre kantrolle i angrepet.

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.