Utbyggingen av Anfield Road End blir 20 millioner pund dyrere enn først antatt

Planene er i rute, og den nye tribunen skal stå klar til 2023/24-sesongen

Torsdag la Liverpool FC ut en ny video med en kort oppdatering på hvordan det ligger an med utbyggingen av Anfield Road End.

Liverpool vil få en helt ny tribune bak målet mot Anfield Road End og Stanley Park, og vil øke kapasiteten med 7000 – fra 54 000 til 61 000. Alt skal stå klar til sommeren 2023, før det som her og nå ser ut til å bli Jürgen Klopps siste sesong som manager for de røde.

Etter flere år med planlegging, startet arbeidet i slutten av september, da Klopp satte den første spaden i jorda. I 2019, da klubben presenterte planene, var prislappen på 60 millioner pund. På grunn av pandemien er det nå anslått at utbyggingen vil koste 80 millioner pund, rapporterer Liverpool Echo

– Vi er i rute

Dette er det tredje store byggeprosjektet etter at Fenway Sports Group (FSG) ble klubbens eiere i 2010. Først ble Main Stand bygget ut, deretter treningsfeltet i Kirkby. Nå står Anfield Road End for tur.

Og klubben er i rute til å få stadion klar til sommeren 2023.

– Det er en stor dag, og det er veldig gledelig å se at det er mye progresjon i arbeidet, sier «managing director» Andy Hughes til Echo.

BYGGEARBEID: I slutten av september startet bygningsarbeidet.

BYGGEARBEID: I slutten av september startet bygningsarbeidet.

– Den viktigste meldingen er at vi er i rute, sier han videre.

– Mye jobb er allerede gjort, og vi har slitt med dårlig vær i det siste, så det at vi likevel er i rute etter å ha kommet gjennom vinteren er gode nyheter. Alt er positivt, sier han videre.

Ifølge Echo har også Brexit og Russlands invasjon av Ukraina gitt byggeprosjektet noen utfordringer, men Buckingham Group som utfører jobben forventer ikke at det blir problemer med å få bygningsmateriell fra øst-Europa.

Vil se stort ut til sommeren

En kan vente seg større synlige endringer på og rundt Anfield i tiden som kommer.

– Du kan faktisk se arbeidet når du kommer gjennom Stanley Park nå, og jeg må si at jeg ser det hver uke og kjenner litt på «wow-faktoren». Det er utrolig å se tempoet, og hvordan den reiser seg. Det kommer til å bli veldig stort for supporterne, og til sommeren bør en kunne se en vesentlig endring når du får se hvor stor denne bygningen skal bli, sier Hughes videre.

Liverpool har foreløpig ikke diskutert salg av navnerettighetene slik situasjonen er nå. Kanskje blir det heller salg av noen av loungene for hospitality.

– Vi har ikke avgjort ennå hvordan vi skal gå frem med det. Det er åpenbart noen muligheter for å sponse loungene, så vi skal vurdere det, sier han.

Salg av navnerettigheter var også tema for nye Main Stand, men det har så langt ikke blitt noe av.