– Uten skaden ville han hatt en lang rekke med kamper

Stewart Downing, som var lagkamerat med Harvey Elliott forrige sesong, er imponert over unggutten.

Stewart Downing har lagt opp som fotballspiller, men så sent som i fjor var han aktiv. Den siste sesongen tilbrakte han i Blackburn Rovers, der han var lagkamerat med Harvey Elliott, som var utlånt til Championship-klubben fra Liverpool. 

Den tidligere Liverpool-vingen har tidligere snakket om Elliotts sterke prestasjoner, og i et ferskt intervju med liverpoolfc.com blir han igjen spurt om hva slags inntrykk han har av 18-åringen. 

– Du kan se hvilke egenskaper han har, og han er veldig moden for alderen også. Han er ikke en ung spiller som løper overalt og er udisiplinert. Han posisjonerer seg bra og spiller som en rutinert spiller, sier Downing. 

Intervjuet er gjort i forbindelse med at Downing lørdag kommer tilbake til Anfield for å spille legendekampen mot Barcelona. 

Ny posisjon

Da Elliott var på lån i Blackburn imponerte han stort med 18 målpoeng på 41 kamper. Da spilte han stort sett på kanten. 

– Nå har han fått en ny posisjon på midtbanen. Det gjorde han bare en eller to ganger for oss i Blackburn. Men han gjorde posisjonen til sin egen i starten av sesongen da han ble valgt fremfor noen store spillere, sier Downing.

Downing spilte i Liverpool fra 2011 til 2013.

Downing spilte i Liverpool fra 2011 til 2013.

37-åringen tror Elliott hadde vært fast på laget hele sesongen uten skaden han pådro seg mot Leeds. 

– Uten skaden ville han hatt en lang rekke med kamper, sier Downing. 

Han mener ungguttens utvikling har vært strålende så langt.

– Å dra til Liverpool og bli trent av Jürgen Klopp før han ble lånt ut til oss var viktig, og i Liverpool spiller han med klassespillere hver dag, sier han.

Skryter av Henderson

Downing kom til Liverpool samtidig som Jordan Henderson i 2011. Mens førstnevnte kun fikk to år på Anfield er Henderson kaptein, legende og rik på trofeer - noe som ikke alle har hatt troen på underveis. Downing er imponert over sin tidligere lagkamerat. 

– Han skal ha skryt for holdningen sin og at han har holdt det gående og blitt bedre hvert år. Det er ikke overraskende at han har lyktes med den holdningen han har. 

– Han har spilt for forskjellige managere og med ulike spillere, men han virker alltid å spille hver uke. Managere stoler på ham både på grunn av evnene og innstillingen, sier han.

Downing sier for øvrig at han gleder seg til å ta på seg den røde drakten igjen på lørdag.

– Jeg er litt nervøs, for å være ærlig. Men jeg ser frem til det. Jeg har prøvd å holde meg litt i form og kan ikke vente, sier han om veldedighetskampen som spilles lørdag klokken 16.