– Utrolig at det har gått ti år

Jordan Henderson er den eneste av dagens Liverpool-spillere som var med på ligacupgullet for ti år siden.

Jordan Henderson hadde opplevd det meste av søndagens begivenheter før. Også i 2012 ble det en spennende kamp som måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse. Også da kunne Liverpool løfte trofeet til slutt, da mot Cardiff. 31 år gamle Henderson er den eneste av dagens Liverpool-spillere som var med på triumfen for ti år siden, og sammen med James Milner er han den eneste som kan skryte av å ha to ligacuptrofeer på merittlisten. 

– Det er utrolig at det har gått ti år. Det er sprøtt å tenke på at det er er ti år siden vi vant, så det er veldig spesielt å komme tilbake ti år senere og vinne igjen, sa Henderson etter søndagens kamp ifølge liverpoolfc.com.

– Spesielt uansett

Kapteinen var på banen de første 80 minuttene av finalen mot Chelsea, før han slapp yngre krefter til i form av Harvey Elliott. Henderson mener dette trofeet tilhører hele troppen. 

– Vi har brukt hele troppen fra starten av turneringen. Både førstelaget og akademiet har bidratt, noe som gjør trofeet enda mer spesielt, sier han. 

TROFÉ: Henderson jubler etter at straffekonken er avgjort.

TROFÉ: Henderson jubler etter at straffekonken er avgjort.

– Det er spesielt å vinne trofeer for denne klubben uansett hvilken turnering det er snakk om. Det var en stor mulighet for oss, og vi er glad for at vi tok den. Det er alltid vanskelig når det går til straffespark, men jeg synes guttene fortjente å vinne, sier han.

427 kamper har det blitt i rødt for Jordan Henderson, som nå altså står med to ligacuper i tillegg til Premier League, Champions League, Super Cup og VM for klubblag som en imponerende rekke trofeer. 

– Jeg tar aldri for gitt at jeg får spille for denne fotballklubben. Det å vinne trofeer gjør det ekstra spesielt. Supporterne og spillerne fortjener det, og forhåpentligvis kan dette gi oss en pangstart for de siste månedene av sesongen, for det er mye fotball som skal spilles, sier han.