– Vårt nye Boot Room er byens beste pub

Jürgen Klopp forteller om nye «Boot Room», som er bygget i nye Main Stand.

I disse dager er den kommende dokumentaren «The Boot Room Boys» et tema. Den skal komme 5. april, og vises på BT Sport. Forhåpentligvis vil også noen kjøpe rettighetene her i Norge.

En av de som er intervjuet i dokumentaren er Jürgen Klopp. Han forteller at han ikke visste så mye om gamle «Boot Room» da han ble Liverpool-manager i 2015.

Dette var rommet der manageren og støtteapparatet satt og hadde sine møter og fortrolige samtaler. Det ble innført av Bill Shankly på 1960-tallet, og det ble flittig brukt fra Liverpool klatret fra andredivisjon til å bli best i Europa gjennom 70- og 80-tallet.

– For å være 100 prosent ærlig, visste jeg om nøyaktig to navn fra det legendariske Boot Room. Det var Bill og Bob, sier Klopp i dokumentaren ifølge Liverpoolfc.com

– Ronnie Moran og disse karene hørte jeg bare om senere. Kanskje det ikke er riktig, men det er sannheten. Jeg elsker alle historiene rundt det. Det første som var helt nytt for meg da jeg kom til Liverpool, og besøkte stadion for første gang, var da de viste meg garderoben. Det var ikke veldig imponerende i den gamle tribunen, sier han.

– Så gikk vi ned trappen, og de sa «dette er ditt lille Boot Room». Jeg spurte «hva er det?», så forklarte de meg det, og det var en veldig fin historie, sier han.

  • Snakker for første gang om Buvacs exit https://www.liverpool.no/nyheter/2022/3/snakker-for-foerste-gang-om-buvacs-exit/

– Byens fineste pub

Liverpool bygde ny tribune som sto klar høsten 2016. Da fikk også Klopp et nytt Boot Room.

– I den nye tribunen har vi nå laget vårt eget Boot Room. Min kone Ulla hadde ansvaret for møblene og hvordan det skulle se ut. For meg er det den beste puben i Liverpool!

– Etter kampene elsker vi å gå der sammen med støtteapparatet, alle vennene mine og familiene deres. Det er vårt trygge sted, vil jeg si, forteller Klopp.