Virgil van Dijk og Jürgen Klopp uenige om Inters scoring

Jürgen Klopp mente at Liverpool burde ha forsvart seg bedre i forkant av Lautaro Martinez sin scoring, mens midtstopper Virgil van Dijk følte at røde ikke kunne ha gjort så mye annerledes.

Liverpool tapte kampen, men gikk videre til kvartfinalen i Champions League likevel på grunn av sin tomålsseier i Milano. Dermed satt Liverpool-spillerne igjen med litt blandede følelser etter hjemmetapet for Inter.

– Vi er selvsagt veldig skuffet over at vi tapte kampen. Vi spiller alle kamper for å vinne dem. Vi visste det ville bli tøft. Vi hadde sjanser til å score. De scoret et veldig flott mål. Det var en god avslutning, som vi ikke kunne gjøre så mye med, etter min mening, sa Virgil van Dijk til beIN SPORTS etter kampen.

Dermed er midtstopperen uenig med Liverpool-manager Jürgen Klopp, som etter kampen mente at hans lag burde ha forsvart seg bedre i forkant av scoringen.

– Målet vi slapp inn, skulle vi ikke sluppet inn, selv om avslutningen var strålende. Men vi kunne gjort ting i forkant som hadde stoppet det angrepet, sa Klopp.

Tidligere Liverpool-forsvarer Jamie Carragher er enda mer konkret i sin kritikk av van Dijk i forbindelse med scoringen.

– Ja, jeg ville gått tettere opp i Martinez om jeg hadde vært van Dijk, uttalte Liverpool-legenden på CBS Sport.

– Som forsvarsspiller er det naturlig å ligge tettere på ham der. Men jeg må si at van Dijk spilte utrolig godt resten av kampen, la Carragher til.

– Totalt sett var vi ikke gode nok når vi hadde ballen i laget, og vi vant heller ikke nok andreballer. De var litt bedre enn oss på disse områdene, og det var problemet vårt, mente van Dijk.

– Vi er bare mennesker

– Det viktigste er at vi er videre til kvartfinalen. Det var hovedmålet vårt, så alt er greit til slutt, fortsatte han.

– Vi er bare mennesker, og noen ganger misbruker du sjanser. Vi tapte kampen, men er videre likevel. 

– Vi ønsker alle å spille kamper, og nyter at det er mange av dem. Det handler om restitusjon, spise og sove godt. Vi liker dette. Vi spiller foran et fantastisk publikum, og gleder oss til neste kamp. 

– Jeg er skuffet over at vi tapte, men jeg er glad for at vi er videre til kvartfinalen. Nå skal vi omstille oss raskt, og bli klare til helgens kamp, sa van Dijk.

På lørdag skal Liverpool på besøk til Brighton. Et lag de ikke har slått i noen av de tre siste kampene.