– Vi må ikke glemme å nyte det

Virgil van Dijk trives når kampprogrammet er hardt og brutalt.

– Vi må ikke glemme å nyte det. Vi må huske at det er dette alle ønsker seg, så da handler det om å ta vare på seg selv, komme seg raskt og forberede seg godt, sier Virgil van Dijk til liverpoolfc.com etter at de røde tok seg til semifinale i FA-cupen. 

Kampprogrammet har allerede vært heftig og Liverpool har kjempet på fire fronter siden nyttår, der stort sett alt er vunnet. Midtstopperen, som var skadet nesten hele forrige sesong, er ikke i tvil om at dette er en stund som må nytes. 

– Dette var et eksempel på en kveld som må nytes - kvelder der du kjemper for alt. Så det må vi gjøre i april også. Nå er det landslagspause, så får vi håpe alle kommer tilbake friske og raske, sier han. 

Imponert av Forest

30-åringen mener alle må huske å sette pris på situasjonen Liverpool er i for øyeblikket, for det er ikke hver sesong man er med på å kjempe om fire trofeer. 

– Det er hardt fordi man ønsker å spille så bra som mulig. I kveld var det øyeblikk der vi var litt sløve med ballen, men vi holdt det gående og presset godt. Slike øyeblikk vil alltid komme, og da handler det om å gi alt og fokusere. Så er vi klare for Wembley igjen, sier han.

Van Dijk lot seg imponere av Nottingham Forest, som presset på for en utlikning mot slutten av kampen. 

– Det var som forventet. På et tidspunkt spilte de 4-2-4 eller 3-3-4 og tok mye risiko. Da oppstod det en del rom som gjorde at vi kunne punktert kampen. Man må stå imot slike øyeblikk, selv om det er vanskelig. Nå holdt vi nullen, fikk seieren og er klare for Wembley, sier han.

Heftig april

Med kvartfinaler i Champions League, semifinale i FA-cupen og et tøft kampprogram i ligaen på menyen, ser april ut til å bli en av tidenes mest hektiske måneder for Liverpool. Totalt kan det bli ni kamper, dersom Benfica blir slått i kvartfinalen i Champions League. 

I ligaen er det kamper mot Watford, Manchester City, Manchester United, Everton og Newcastle. I tillegg blir det et møte med City på Wembley i semifinalen, pluss de to kvartfinalene mot Benfica i Champions League. 

Skulle det bli semifinale også der, vil første oppgjør spilles mot slutten av april, mens andre oppgjør spilles i starten av mai.