Viktig midtstopper stod over tirsdagstreningen

Mikel Arteta kan bli nødt til å klare seg uten Gabriel mot Liverpool.

Da Mikel Arteta holdt sin pressekonferanse tirsdag var det kun én spiller som ble meldt som utilgjengelig til onsdagens kamp mot Liverpool, og det var høyreback Takehiro Tomiyasu, som er ute med skade. Men i etterkant av pressekonferansen skal et nytt problem ha meldt seg. 

Football.london skriver nemlig at Gabriel Magalhaes ikke var å se på treningsfeltet til Arsenal tirsdag ettermiddag. Midtstopperen er en meget viktig brikke i laget, og har dannet et solid stopperpar sammen med Ben White. Nettavisen kjenner ikke til årsaken til at brasilianeren var borte, men kjæresten skal være høygravid, og det spekuleres i om det kan være forklaringen. I så fall blir det spennende å se om Gabriel rekker kveldens kamp. 

Hvis han ikke gjør det vil Rob Holding være et naturlig alternativ som makker til White. Arteta kan også finne på å legge opp til en backfemmer der Kieran Tierney danner sentrallinjen sammen med Holding og White, mens Cedric Soares og Nuno Tavares tar plass på vingbackene. 

I så fall vil spanjolen miste en lagdel som har fungert meget godt i det siste, nemlig midtbanetrioen bestående av Martin Ødegaard, Thomas Partey og Granit Xhaka. 

For Liverpools del er James Milner og Kostas Tsimikas utilgjengelige grunnet sykdom. Mohamed Salah og resten av troppen er på plass i London.