– Dersom jeg ikke hadde vært fornøyd nå hadde det vært sprøtt

Jürgen Klopp er jublende glad for å være klar for semifinale i Champions League mot Villarreal.

Det ble scoret seks mål på Anfield onsdag kveld, men Liverpools avansement til semifinalen i Champions League var i realiteten aldri truet, selv om den andre kvartfinalen mellom lagene til slutt endte 3-3. Liverpool var nemlig det førende laget gjennom hele kampen, og kontrollerte det hele inn til 6-4 sammenlagt.

– Først og fremst har vi kvalifisert oss til en semifinale i Champions League. Dersom jeg ikke hadde vært fornøyd nå hadde det vært sprøtt. Da skulle dere ha vekket meg!

Dette var Jürgen Klopps respons etter kampen var over. 

– Selv om vi hadde spilt vår beste kamp for sesongen i kveld, så ville det ikke ha utgjort noen forskjell når det gjelder å nå semifinalen. Vi er videre, og jeg er veldig glad.

Klopp bestemte seg for å gjøre hele sju endringer på laget, og stilte det mange vil hevde var et B-preget mannskap i en kvartfinale i Champions League.

– Vi visste det ville bli hardt. Rotasjon har aldri vært noe problem for oss, men denne forsvarslinja hadde aldri spilt sammen på denne måten. Benfica holdt det gående, og ga aldri opp. Vi gjorde endringer og lykkes med de. Alt er bra.

– Vi skal være klare for semifinalene

Nå venter Villarreal i semifinalen, noe Klopp ser frem til.

– Jeg så selvsagt kampen i går kveld. Det var en veldig imponerende forestilling av dem, må jeg si. De har slått ut både Juventus og Bayern München, og da fortjener du å nå semifinalen. Gi meg tid til å forberede laget til semifinalene, og vi skal være klare for dem.

Semifinalene mot Villarreal spilles 26/27.april og 3/4. mai. Liverpool spiller hjemme i den første kampen, enten 26 eller 27. april, og så på Estadio de la Ceramica den 3. eller 4. mai.