Følte bidraget ble tatt for gitt. Men nå har Virgil kun fokus på det som skjer på banen

Virgil van Dijk sine prestasjoner har blitt enda bedre etter at han fikk seg en liten pause i januar.

Virgil van Dijk uttalte i et intervju tidligere i vår at han følte bidraget hans denne sesongen ble tatt for gitt i media. Nederlenderen poengterte at det ikke var normalt å spille så mye som han har gjort etter en så alvorlig skade som han hadde i nesten hele forrige sesong. 

Nå har han spilt 47 kamper denne sesongen, og formen har ikke vært bedre enn den er nå. På mandagens pressekonferanse avslørte midtstopperen at han ikke lenger bryr seg om ting blir tatt for gitt eller ikke. Nå står det som skjer på banen i fokus. 

– Etter landslagspausen i januar tenkte jeg ikke mer på det, og det kan ha bidratt til å gjøre mine egne prestasjoner enda bedre, sa van Dijk. 

Solid defensivt

Chelsea-kampen i starten av 2022 ble virkelig et vendepunkt defensivt sammenliknet med det som ble levert av Liverpool før nyttår, noe også David Lynch poengterer i sin spalte for liverpool.no denne uken. 

Liverpool har kun sluppet inn to mål på de siste ti Premier League-kampene, og van Dijk forteller at det er en defensiv enhet som er årsaken. 

– For øyeblikket jobber vi sammen, og alle spiller sin rolle og er involvert. Det gjøres tidvis endringer både på keeperplass og backfireren. I cupfinalen kom Caoimhin inn, og han var helten i den turneringen. Kostas spiller back og Ibou og Joe kommer også inn, sier van Dijk. 

– Alle er involvert i det som er en defensiv enhet som leverer, sier han. 

Samtidig er det ikke bare forsvaret som gjør jobben. 

– Måten vi forsvarer oss på er kun mulig dersom alle er med, og alle føler et ansvar, sier han. 

Det poengterte også Jürgen Klopp mandag. 

– Det er det jeg alltid kommer til å be om. Det gir oss stabilitet, og det gjør at vi kan vinne kamper 1-0, noe som er viktig fordi man ikke alltid kan score mange mål. Det er grunnlaget for alt vi gjør, sa manageren om den defensive enheten.

Refser de tunge flaggene

van Dijk snakket også om den høye linja til Liverpool og hvordan det av og til er irriterende med assistentenes «tunge flagg». 

– De to siste sesongene har regelen om å fortsette å spille og vente på flagget til linjedommeren kommet, og da ser det ut som vi får en del sjanser imot. Også i helgen måtte Ali gjøre en redning, og det så ut som vi var sårbare selv om spilleren var i offside, sa van Dijk. 

– Jeg synes den regelen først og fremst må bort, sa han.

Han la til at den høye linja ikke er noe som blir snakket veldig mye om innad i klubben. 

– Vi snakker ikke mye om det, men på banen er det viktig å kommunisere, og det prøver jeg alltid å gjøre, sa han.