– Jeg valgte feil, og burde signert for Liverpool

Mario Götze kunne blitt Liverpool-spiller sommeren 2016.

Sommeren 2016 skulle den tyske verdensmesteren Mario Götze forlate Bayern München, og det var en spiller Jürgen Klopp ønsket seg.

Dette var Klopps første sommer for Liverpool – en sommer da de røde forsterket laget med flere spillere tyskeren kjente godt til. Joel Matip, Ragnar Klavan, Alex Manninger og Loris Karius kom inn fra Bundesliga, i tillegg til Sadio Mané fra Southampton og Gini Wijnaldum fra Newcastle United.

Klopp sin plan var at også Götze skulle komme. Det var han som hadde gitt Götze debuten som 17-åring i Borussia Dortmund, og de to hadde et veldig nært forhold. Da Liverpool tapte Europa League-finalen, og ikke kvalifiserte seg for Champions League, endte spilleren heller opp i Borussia Dortmund igjen.

– Om jeg angrer? Det er alltid vanskelig å se tilbake, men dersom du spør meg nå, så ja – jeg burde helt klart ha gått til Liverpool. Jeg tok bare feil avgjørelse, men det er ikke anger, sier han i et intervju med Daily Mail før PSV Eindhovens møte med Leicester City torsdag kveld. 

Dortmund betalte 26 millioner euro for den da 24 år gamle tyske landslagsspilleren.

– Klopp har kanskje hatt størst påvirkning på karrieren min

Götze slet med å leve opp til forventningene i Bayern München, og heller ikke returen til Westfalenstadion med Borussia Dortmund ble noen stor suksess. Han spiller nå for PSV Eindhoven.

I sommer kunne vi se at Klopp og Götze var på tenniskamp sammen på Mallorca. Götze forteller at de står hverandre nært.

I BAYERN: Jürgen Klopp måtte gi slipp på Mario Götze til Bayern München i 2012.

I BAYERN: Jürgen Klopp måtte gi slipp på Mario Götze til Bayern München i 2012.

– Klopp er trolig den som har hatt størst påvirkning på meg i min karriere. Han kan være veldig krevende. Han kan være din venn, men samtidig veldig streng samtidig. Det presser deg til store prestasjoner. Det skjedde med meg den gang, og det skjer med Liverpool nå, sier han videre.

Forskjellene på Klopp og Guardiola

På søndag er det et gigantoppgjør i Premier League mellom Liverpool og Manchester City. Götze har blitt trent av begge, og forklarer hva som er forskjellen på de to profilerte managerne.

Klopp er en manager, ikke bare for spillerne men for alle i klubben. Én til én kan han også være en venn, i tillegg til at han er sjef. Om jeg kan se for meg å jobbe med ham igjen? Det kan jeg ja, la oss se, sier PSV Eindhoven-spilleren. Han er en god trener, det er sikkert. Han og Pep Guardiola er de to viktigste trenerne og karakterene jeg har hatt i min karriere, sier han.

– Klopp sin styrke er å snakke med spillerne på en spesiell måte, og hjelpe dem.

– Dersom du møter Pep utenfor banen er han en flott fyr, og du kan snakke med ham om familie og private ting, så han er en flottt person. Men dersom du spiller på laget hans, er han veldig krevende. Det er bra, fordi han presser deg mye, men noen ganger trenger du noe annen synsvinkel som spiller. Den gang var jeg vant med Klopp, og det var han jeg sammenlignet ham med. Når jeg ser tilbake nå, så liker jeg det Pep gjør, med å holde avstand av og til, og holde spillerne sammen. Kanskje jeg ville gjort det på samme måte, sier 29-åringen.

Tyskeren tror det er City som vil ende opp som ligamester.

– Tittelkampen i England er strålende å se på denne sesongen. Det så veldig annerledes ut for noen få måneder siden, men jeg tror at City vil klare det til slutt. Det er min spådom, sier han.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.

MØTER LEICESTER: I kveld skal Mario Götze og PSV Eindhoven møte Leicester City i Conference League.

MØTER LEICESTER: I kveld skal Mario Götze og PSV Eindhoven møte Leicester City i Conference League.