Klopp får samme betingelser som før - støtteapparatet får lønnsøkning

Ny informasjon om kontraktsforlengelsene til Klopp og hans trenerteam.

Torsdag ble en jubeldag for alle Liverpool-supportere. Jürgen Klopp og hans betrodde menn Pep Lijnders og Peter Krawietz har forlenget kontrakten med Liverpool FC, og hans støtteapparat blir med videre helt frem til 2026 i stedet for 2024, da den nåværende kontrakten går ut. 

The Athletic har skrevet mer om hva som har ført til at Klopp ønsket å forlenge kontrakten, og litt om hva betingelsene i den nye kontrakten er. I sin artikkel skriver de at Klopp ikke går opp i lønn, men at det kun er snakk om en forlengelse av nåværende kontrakt. 

For støtteapparatet skal de nye betingelsene ha en verdi på til sammen to millioner pund, noe som heller ikke kan regnes for å være et stort utlegg i dagens fotball, der enkelte managere og spillere tjener slike beløp på bare en måned.

«For Klopp var det å sikre fremtiden til Pep Lijnders veldig viktig ettersom han er gruppens yngste og Klopp mener hans energi og talent motiverer de rundt seg», skriver The Athletic om mannen som mange peker på som Klopps etterfølger den dagen tyskeren pakker sakene og flytter hjem til Tyskland.

Ulla var viktig - Klopp tok kontakt

Klopp sa selv i intervjuer torsdag at han ikke ville tatt denne avgjørelsen om ikke kona Ulla var med. Og hun var heldigvis aldri i tvil. Spesielt skal hun ha blitt frelst av å stå med bortesupporterne på Etihad Stadium tidligere i april og hørt Liverpool-supporterne synge sin Klopp-versjon av Beatles-sangen «I Feel Fine». 

«Planen for paret var å returnere til Tyskland i 2024, men huset Klopp og hans kone bygger der blir ikke ferdig innen den tid», skriver The Athletic. 

Det var Klopp og hans agent Marc Kosicke som tok kontakt med FSG for å starte samtaler om en forlengelse. John W. Henry og co var selvsagt ikke vonde å be - spesielt da det kom frem at Klopp ikke ønsket noen lønnsøkning.

FSG skal ha vært forsiktige med å innlede samtaler om fremtiden med manager i fare for å forstyrre i den viktigste perioden av sesongen, og de ville heller ikke legge press på 54-åringen ved å mase om en forlengelse.

«Til slutt skjedde alt på Klopps premisser. Liverpools eiere ønsket å handle raskt», skriver The Athletic.

Blant de som tjener mest

Liverpool.no har tidligere skrevet om lønnen til Klopp opp mot andre managerkolleger, og det er åpenbart at Liverpool-sjefen får godt betalt. 

Klopp er manager for et av de to beste lagene i England, og da er det vel ikke ufortjent at han ligger som nummer to på listen over de managerne som tjener best i Premier League. Han har ifølge franske L'Equipe en månedslønn på 1,49 millioner euro – om lag 1,2 millioner pund eller 14,2 millioner kroner.

Tidligere har Goal for øvrig skrevet at Klopp har en årslønn på om lag 15 millioner pund, noe som styrker informasjonen L’Equipe virker å sitte på. Dersom det stemmer har Klopp høyere lønn enn noen av Liverpools spillere.

Han når ikke helt opp til Manchester City-manager Pep Guardiola, som tjener 1,89 millioner euro i måneden

Snytt av Covid-19

En annen faktor som gjorde at Klopp ønsket å forlenge er ifølge The Athletic pandemien, som på mange måter frarøvet tyskeren 18 måneder av karrieren - både med tanke på det som skjedde på banen, og at det skjedde for tomme tribuner. 

«I fjor sommer tok han nesten åtte uker fri på grunn av EM. Dette ga ham tid til å gjøre mye av det han ønsket sammen med familien. Klopp hadde sett for seg å snakke om fremtiden til høsten, men for et par uker siden innså han at dette ville være en passende tid å ta kontakt på, heller enn om et halvt år når humøret kan ha endret seg», skriver The Athletic. 

Kontrakten strekker seg til sommeren 2026, og det skal ikke være noen klausuler som sier verken det ene eller det andre om hvorvidt samarbeidet kan avsluttes på et annet tidspunkt. 

«Det er heller en forståelse om at han kan si ifra om han ikke ønsker å ta det siste året. Hvis han fremdeles føler seg ønsket vil han se ut kontrakten, og det virker ikke å være noe skriftlig som sier at 54-åringen kan forlate Liverpool til fordel for andre klubber eller landslag»‚ skriver The Athletic.