– Ingen press, bare muligheter

Jürgen Klopp snakker om lagets situasjon før den ekstremt viktige kampen mot Manchester City.

På søndag smeller det på Etihad Stadium når Liverpool og Manchester City barker sammen. Det kan bli kampen som avgjør hvor ligatittelen ender opp i Premier League-sesongen 2021/22.

De røde var langt bak Manchester City i midten av januar – på et tidspunkt var avstanden 14 poeng selv om LFC hadde kamper til gode – men nå er det kun ett poeng.

– Gjennom en sesong handler det stort sett om å bygge et grunnlag før du skal inn i den avgjørende perioden. Jeg kan ikke unnlate eller benekte at det er den avgjørende perioden som kommer nå, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com

– Vi er i en god posisjon, det er sant. Det er slik at mange snakker om disse tingene. Eller, jeg er ikke sikker på at mange mennesker snakker om det, men de jeg møter på pressekonferansene snakker om det.

Ikke favoritt

Denne sesongen har de røde vunnet ligacupen, er med i kampen om ligatittelen, er i kvartfinale av Champions League og semifinale i FA-cupen.

– Vi er ikke favoritter i noen av turneringene vi skal spille. Jeg er ikke så interessert i å være favoritt. Jeg trenger ikke at andre mener at vi definitivt skal vinne, og slike ting. Jeg har alltid ønsket å være del av et lag som kan slå de beste i verden. Jeg mener at vi er i stand til å gjøre det, sier Klopp.

PÅ TIRSDAG: Liverpool vant 3-1 borte mot Benfica på tirsdag.

PÅ TIRSDAG: Liverpool vant 3-1 borte mot Benfica på tirsdag.

– Men for dette må du vinne mange fotballkamper, og dette vil da være helt avgjørende i enhver form for finale. Det er lang vei å gå, men grunnlaget vi har lagt er absolutt ok.

– Tror ingen drømte om å vinne «alt»

Det skiller ett poeng ned til Manchester City før søndagens kamp. Klopp tror kun han har én spiller i stallen som kan ha drømt om å være med i kampen om så mange troféer på samme sesong – det er Thiago Alcantara som har spilt for Barcelona og Bayern München.

– Jeg tror ikke at noen av disse guttene, kanskje med unntak av Thiago Alcantara, har drømt om å være del av et lag som kan vinne alle troféene. Ikke samme år, men generelt, sier Klopp.

– Kanskje Mo hadde disse drømmene, eller Sadio, men resten tenkte kanskje at det ville være flott å vinne her og der. Så vi har utviklet oss sammen. Jeg hadde heller ikke disse drømmene da jeg var yngre, men sammen har vi utviklet oss.

– Det gjør det så morsomt og tilfredsstillende til tider. Det betyr så klart ikke at du allerede tenker stort, fordi vi mistet ligamesterskapet med ett poeng eller 27 centimeter eller hvor mye det var mot Burnley, eller i vår kamp mot City – disse tingene. Det er ikke hyggelig, men det viser at du er på riktig vei, og at det går i riktig retning.

NY BORTEKAMP: Liverpool har vunnet ni bortekamper på rad. På søndag er det ny bortekamp – denne gang mot Man City.

NY BORTEKAMP: Liverpool har vunnet ni bortekamper på rad. På søndag er det ny bortekamp – denne gang mot Man City.


Manageren setter spesielt pris på måten laget har utviklet seg sammen.

– Det er viktig at denne informasjonen som vi har samlet etter flere år sammen har vist oss at det er mulig. Så vi er nære, og da er det mulig å ta det neste steget. Dersom du da tar det neste steget, kan du oppnå noe skikkelig stort.

– Det er slik vi vokser, eller har vokst i denne gruppen. Det er veldig hyggelig og kult. Det gir deg ingen garantier, men gir deg en sjanse, og i livet trenger du aldri mer enn en sjanse. Dersom du har en sjanse, så mener jeg at du bør gi det et forsøk. Slik er situasjonen vår. Det er ikke noe press, bare muligheter. Så la oss gå for det, og se hvor vi ender opp.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.