Vingen som slo den målgivende pasningen i Lisboa er ute for Benfica

Benfica har fått et leit forfall foran møtet med Liverpool.

Høyreving Rafa Silva spilte den første kvartfinalen mot Liverpool, og var mannen bak den målgivende pasningen til portugisernes scoring da de tapte 3-1 for Liverpool i egen lekegrind. Nå kommer meldingen om at vingen ikke trente tirsdag, og må stå over returkampen på Anfield på grunn av skade.

– Vi vet hvor viktig han er i vårt lag. Han har sine spesielle egenskaper, og vi må forsøke å erstatte ham, men vi har løsninger og spillere som vil gi oss en positiv respons, uttalte Benficas midlertidige manager Nelson Verissimo under sin pressekonferanse tirsdag.

– Vi er lei oss over at han ikke kan spille, men vi har stor tillit til resten av troppen, la han til.

– Vi reiser til Anfield med den naturlige ambisjonen til noen som tror på seg selv. Vi vet vi ligger under med to mål, men vi tror ting kan endre seg, spesielt om vi scorer først.

– Vi reiser dit med den ambisjonen, selv om vi tapte den første kampen. Etter analysen vi gjorde, skjønner vi at selv om vi vil støte på vanskeligheter, så må vi ha tro på at dette vil gå.

Har forsøkt å finne Alexander-Arnold og Konates svakheter

Benficas venstreving Everton tror i alle fall at han og hans lagkamerater skal klare å utnytte det han mener er Liverpools svake punkter. Han har gjort spesialanalyser på Trent Alexander-Arnold og Ibrahima Konate, som portugiserne forventer vil erstatte Joel Matip også i denne kampen. 

– Jeg har forsøkt å studere motstanderen etter den første kampen, og har fått gjort en bedre analyse av de individuelle kvalitetene til Alexander-Arnold og Konate, sa Benfica-vingen under dagens pressekonferanse.

– Jeg har forsøkt å finne ut når de får problemer, deres svake sider, slik at jeg kan utnytte disse og få en fin kveld og glede våre fans.