– Det er ikke så kult når andre lag tar mine spillere

Det faktum at Manchester City har kjøpt Erling Braut Haaland bekymrer ikke Jürgen Klopp. Det eneste som irriterer ham på transfermarkedet er når andre lag henter hans spillere.

Jürgen Klopp bedyrer at han ikke bryr seg nevneverdig om hva Liverpools rivaler foretar seg på transfermarkedet, så lenge de ikke raider hans egen tropp. 

Manchester City har allerede sikre seg Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland foran neste sesong. Manchester-klubben med sine styrtrike arabiske eiere punget ut 51 millioner pund for nordmannen, og sikret seg dermed en målgarantist.

Klopp innrømmet nylig at Haaland er en veldig god signering av City, men han er likevel ikke så veldig bekymret over at rivalen styrker stallen.

– Fotballkamper blir av og til avgjort av enkeltspillere, men som regel blir de avgjort av prestasjonen til et helt lag. Vi er i den heldige situasjon at vi kan jobbe med hele prestasjonen, og har verdensklassespillere i stallen. Det kommer vi til å ha i fremtiden også, uttalte Jürgen Klopp til engelsk presse fredag.

– Det handler ikke om hva andre lag gjør. Jeg blir ikke oppgitt over at de har signert nye spillere. Slik har jeg aldri tenkt. Da jeg var i Tyskland tok storklubbene ofte mine spillere. Da styrket de stallen med 20%, mens min stall ble svekket 20%, og det var ikke kult. Men så lenge de ikke tar våre spillere, så bryr jeg meg ikke.

Nyter reisen

Klopp styrket selv egen stall med Luis Diaz til 50 millioner pund i januar. Colombianeren er blitt en nøkkelspiller i Liverpools jakt på en historisk kvadrupel. 

– Jeg nyter reisen. Dersom vi alle kun var lykkelige når vi vant ved reisens ende, hvilket liv ville vi ha? Når jeg sier jeg nyter reisen, så mener jeg det. Jeg nyter reisen fordi vi har hatt mange store øyeblikk allerede, sier tyskeren filosofisk.

– Om det stopper nå, og vi ikke vinner FA-cupen og ikke vinner Champions League, og blir nummer to i Premier League, så er det selvsagt ikke hyggelig. Men da må vi glemme det og prøve å huske hvilken reise vi har hatt.

– Vi skaper bare trøbbel for oss selv som mennesker, om vi kun er lykkelige om vi kommer hjem med en kvadrupel. Da blir vi aldri lykkelige. Dersom det er det eneste som skal til for at du skal bli fornøyd, da blir det veldig vanskelig. La oss gi det et forsøk.

FA-cupfinalen 2022 mellom Chelsea og Liverpool spilles på Wembley lørdag klokken 17.45. Finalen ser du på V4 og Viaplay.