– Ikke resultatet vi ønsket, men prestasjonen var god

Jürgen Klopp oppsummerer poengdelingen mot Tottenham.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og mentaliteten vi viste mot en utrolig god motstander som hadde en kampplan som gikk ut på å ligge bakpå og kontre. Vårt kontringspress var helt strålende, sier Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2 etter kampen mot Tottenham på Anfield som endte 1-1. 

Klopp er klar på at oppgaven selvsagt ble vanskeligere da Heung-min Son satte inn ledermålet for bortelaget. Da måtte de røde holde roen og sette inn et enda mer intenst press. 

– Det var ikke resultatet vi ønsket, men prestasjonen var god, sier Klopp og legger til at Diaz sin scoring, som kom på langskudd som gikk via en forsvarsspiller, var noe spillerne hadde fått beskjed om å prøve på. 

– Vi måtte skyte fordi boksen var full. Vi måtte gamble på en noe slik. I tillegg hadde vi noen gode crossere mot Henderson, og i de øyelikkene kunne vi vært i enda bedre posisjoner. Men det er utrolig vanskelig mot en motstander i verdensklasse som har forberedt seg i en hel uke, sier han.

– Tottenham får mye skryt fordi de spilte uavgjort mot oss og slo City og Chelsea. Kampplanen fungerer i de kampene, men de er fremdeles bare nummer fem på tabellen, legger Klopp til. 

Skal holde det gående

Poenget fører Liverpool opp på tabelltopp på målforskjell før Manchester City spiller hjemme mot Newcastle i morgen. Klopp er klar på at de røde skal kjempe til siste slutt. 

– Vi skal holde det gående. Det er ikke topp stemning i garderoben nå, men det er ikke sånn at vi trenger at City taper i morgen. Vi må bare holde det gående, sier Klopp. 

– Vi har et poeng mer enn vi hadde før kampen. Det er positivt, men vi ønsket selvsagt tre poeng, sier han.