Alexander-Arnold kritiseres for at han ikke sang nasjonalsangen

Som eneste England-spiller sang ikke Trent Alexander-Arnold den engelske nasjonalsangen God Save the Queen, samtidig som dronningens platinajubileum feires i hjemlandet.

Det har skapt reaksjoner i England at Liverpool-forsvarer Trent Alexander-Arnold ikke sang nasjonalsangen foran Englands Nations League-kamp i Budapest i kveld.

23-åringen startet kampen for Gareth Southgates side, og ble byttet ut etter en drøy time. Bare et par minutter senere falt avgjørelsen i kampen, da hans erstatter, Chelsea-backen Reece James, forårsaket straffesparket som Ungarn scoret kampens eneste mål på.

Alexander-Arnold spilte høyreving i kampen.

Etter kampen har scouseren blitt kraftig kritisert i sosiale medier for at han ikke sang nasjonalsangen, noe alle de andre spillerne gjorde. At dette faller sammen med feiringen av den britiske dronningens platinajubileum faller ikke i god jord hos nasjonalistiske briter.

Monarkiet og nasjonalsangen står ikke høyt i kurs på Merseyside

Alexander-Arnold er selvsagt en stolt Livepudlian og scouser, og på Merseyside er verken monarkiet, nasjonalsangen eller det engelske landslaget spesielt populært. 

I forbindelse med FA-cupfinalen i mai buet Liverpool-fansen nasjonalsangen såvel som Prince William. Det var også buing mot nasjonalsangen fra røde supportere under ligacupfinalen i februar.

Motviljen mot alt som kan forbindes med London og England stammer fra den konservative regjeringens forsøk på å kjøre Liverpool i grøfta på 1980-tallet, og forsøkene på å skjule sannheten om Hillsborough-tragedien i 1989, hvor 97 Liverpool-supportere døde. 

Britiske aviser og politikere lot seg provosere av Liverpool-supporternes oppførsel på Wembley, men Klopp støttet supporterne.

– Her er det best å spørre seg «hvorfor gjør de det?» Jeg kjenner folket godt nok til å vite at de ikke ville gjort det uten grunn, men jeg har ikke vært her lenge nok til å forstå hvorfor men det er noe historisk, sa Klopp.

– Majoriteten av våre supportere er herlige mennesker, smarte, forståelsesfulle, de går gjennom høyder og daler sammen, og de ville ikke buet hvis de ikke hadde en grunn. Det vet jeg. Kanskje vi bør stille spørsmålet.

Ingen med nær kjennskap til Liverpool og Liverpool FC lot seg overraske over Wembleys røde halvdels reaksjon da «God Save The Queen» ble sunget før avspark i FA-cupfinalen, og scouserne vil nok applaudere at deres representant på landslaget unnlot å synge nasjonalsangen i kveld. Om mulig har nok Trent Alexander-Arnold gjort seg enda mer populært i Liverpool med dette, om det var en bevisst handling eller ei.